Δυστύχημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν «εκρηκτικές ύλες» στα ρούχα και τα κλειδιά των θυμάτων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

1145

Νέες αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους έρχονται στο φως, σχεδόν έναν χρόνο μετά την τραγωδία.

Όπως αποκάλυψε συγγενής θύματος, στα ρούχα και στα κλειδιά των απανθρακωμένων βρέθηκαν ίχνη από εκρηκτικές ύλες.

Συγκεκριμένα, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών που μίλησε στον 98.4 επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τα ευρήματα του Γενικού Χημείου του Κράτους, στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ίχνη εκρηκτικών υλών, όπως ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο, βουτάνιο, ουσίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σημείο του δυστυχήματος. Ακόμα, σύμφωνα με τον συγγενή θύματος, δεν εντοπίστηκε έλαιο σιλικόνης, παρότι υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνηση τους.

Ακόμα, αποκάλυψε ότι το εν λόγω πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους που αλλάζει τα δεδομένα της μεγάλης εθνικής τραγωδίας, παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Μάλιστα, τόνισε ότι το εντόπισε ο ίδιος στη δικογραφία, τέσσερις ημέρες πριν το συμπληρωματικό, αφού κανείς δεν τους ενημέρωσε. Το επίμαχο έγγραφο παρέδωσε σήμερα ο ίδιος στις ανακριτικές αρχές στη Λάρισα και έχει κοινοποιηθεί προς κάθε ενδιαφερόμενο.


Μακεδονικός Σιάτιστας