ΕΙΔΗΣΕΙΣ …

2050

Η Εγνατία Οδός είναι υποχρεωμένη «από τους Θεσμούς» να ολοκληρώσει τα Μετωπικά Διόδια, σύμφωνα με το πρόεδρο της Εταιρίας, Απόστολο Αντωνούδη, ενώ όπως τόνισε η λειτουργία τους είναι «αρμοδιότητα» του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

 

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, «βούληση του Υπουργείου είναι η λειτουργία αναλογικού συστήματος διοδίων», ενώ πρόσθεσε ότι η Εγνατία Οδός θα έχει έτοιμα τα Μετωπικά Διόδια μέχρι «τον Απρίλιο του 2019».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Υλοποιούνται σημαντικά έργα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. Σύσκεψη στην Περιφέρεια με την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Υλοποιούνται σημαντικά έργα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. Σύσκεψη στην Περιφέρεια με την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Η ολοκλήρωση και κατασκευή σημαντικών έργων στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσε το αντικείμενο της ειδικής σύσκεψης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απ. Αντωνούδη, στελέχη της εταιρείας και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατία Οδού όπου θα συνδέσει την περιοχή της Πτολεμαϊδας με την Φλώρινα.

Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε από την αρχή προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής και πρόκειται να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Η μία αφορά το νότιο τμήμα από την Πτολεμαϊδα μέχρι το Ξινό Νερό και η δεύτερη το βόρειο τμήμα από το Ξινό Νερό μέχρι τη Φλώρινα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δοθήκαν όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του έργου που αφορά το νότιο τμήμα, ενώ για το βόρειο κομμάτι η αντίστοιχη μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί από τον Τοπικό Πόρο.

Η ολοκλήρωση του έργου που αφορά την κατασκευή του οδικού δικτύου που θα συνδέσει την Κοζάνη με το Ρύμνιο αποτέλεσε το επόμενο θέμα της συζήτησης.

Όπως αναφέρθηκε από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που καθυστερούσαν την υλοποίηση του έργου εδώ και χρόνια.

Από το 2016 έχει παραληφθεί η οριστική μελέτη που προβλέπει την κατασκευή του δρόμου με προδιαγραφές καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού, από το ύψος του Κήπου μέχρι το Ρύμνιο, με κόμβο στο ύψος της Καισαρειάς, ο οποίος θα προσαρμοστεί με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στην μείωση της επικινδυνότητας του δρόμου, στην ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας στην περιοχή από σε κατοίκους και επισκέπτες και στην μείωση της χιλιομετρικής απόστασης που συνδέει την περιοχή της Κοζάνης με τη Λάρισα.

Συλλήψεις 7 ατόμων στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα στη Δυτική Μακεδονία

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

 • νυχτερινές ώρες χθες (22-11-2018) στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών δύο (2) ημεδαποί, εκ των οποίων ένας άνδρας 22 ετών και μία γυναίκα 37 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,4 γραμμάρια κάνναβης και 0,8 γραμμάρια ηρωίνης.
 • νυχτερινές ώρες χθες στην Κοζάνη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός για κλοπή κινητού τηλεφώνου. Συγκεκριμένα, μέσα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσε ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον 51χρονο ιδιοκτήτη του, ενώ όπως προέκυψε ο 19χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.
 • νυχτερινές ώρες χθες στην Κοζάνη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρεις 21χρονοι και ένας 25χρονος, για παράνομη είσοδο στη χώρα. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας.

  Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα εορτασθεί σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  α)  Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

  β)  Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ καθώς και καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2018.

  γ) Ώρα 8:00 π.μ. Επίσημη έπαρση Σημαίας.

  δ)  Ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

  ε)  Ώρα 11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

  Κατάθεση στεφάνων – Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος.

  στ) Στην τελετή της επιμνημόσυνης δέησης θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, πρόσκοποι και οδηγοί, με σημαίες και λάβαρα.

  ζ) Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται οι τοπικές Αρχές και όλοι οι Πολίτες.

  Το παρόν πρόγραμμα έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

  Δυτική Μακεδονία: Και στο Κέντρο Εκπομπής Μεταξά οι ψηφιακοί πομποί της ΕΡΤ

  Δυτική Μακεδονία: Και στο Κέντρο Εκπομπής Μεταξά οι ψηφιακοί πομποί της ΕΡΤ

  Τα προγράμματά της, μέσα από το δικό της δίκτυο πομπών, εκπέμπει πλέον ψηφιακά η ΕΡΤ και από το Κέντρο Εκπομπής του Μεταξά Κοζάνης.

  Η εκπομπή γίνεται από το κανάλι 25 και για αυτό το λόγο πρέπει οι κάτοικοι των περιοχών, που λαμβάνουν σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Μεταξά, να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες, ώστε να λαμβάνουν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ.

  Kλοπή κινητού τηλεφώνου μέσα σε κατάστημα της οδού Αριστοτέλους, στην Κοζάνη,σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

  Ο παθών ενημέρωσε αμέσως το «100» και την όλη επιχείρηση ανέλαβε και πάλι η ομάδα «ΔΙΑΣ», άντρες της οποίας εντόπισαν κοντά στα ΚΤΕΛ επτά πρόσφυγες από τη Συρία, νεαρής ηλικίας.

  Ακολούθησε η προσαγωγή και των επτά (χωρίς καμία αντίσταση) στο Α.Τ. Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε πως ένας εξ αυτών είχε κλέψει και το κινητό τηλέφωνο.

  Επίσης διαπιστώθηκε πως πέντε εκ των επτά προσφύγων δε διέθεταν σχετικά έγγραφα.

  Την Παρασκευή  το πρωί θα οδηγηθούν και οι πέντε στο αυτόφωρο.

  kozanimedia.gr

  Αεροδρόμιο Κοζάνης: Νέο πρόγραμμα πτήσεων χειμερινής περιόδου 2018-2019.

  Αεροδρόμιο Κοζάνης: Νέο πρόγραμμα πτήσεων χειμερινής περιόδου 2018-2019.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019

  ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΑΦΙΞΗΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ

  ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

  ΔΕΥΤΕΡΑ 12:00 13:05 13:25
  ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30 11:35 11:55  
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:30 11:35 11:55
  ΚΥΡΙΑΚΗ 09:30 11:30   11:50

  Οι ώρες είναι τοπικές.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:   www.astra-airlines.gr

  ΤΗΛ.: 2461032060, 8017007466, 2310489392

  Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αναπηρία Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αναπηρία Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων  και Φίλων Ατόμων με αναπηρία Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:00 στο Ξενοδοχείο Ioannou Resort.