Ειδήσεις …. Ειδήσεις !!!

722

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση Βελτίωση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στην περιοχή του Δήμου Βοίου», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Το έργο αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου Επαρχιακού Οδικού δικτύου και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος, διανοίξεων και καθαρισμών τριγωνικών τάφρων, αντικαταστάσεις στηθαίων ασφαλείας και βελτιώσεις κατακόρυφων και οριζόντιων σημάνσεων της οδού. Η σύμβαση προβλέπει σημειακές παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο εντός των ορίων του Δ. Βοίου, αρμοδιότητας της Π.Ε. Κοζάνης και χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο 627.688,35€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η Π.Δ.Μ, τηρεί τη δέσμευσή της για υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν τις οδικές μεταφορές, θα μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Γιώργος Αμανατίδης: “Αξιοποίηση του φυσικού αερίου για θέρμανση και άλλες χρήσεις από κατοίκους των Δήμων Βοΐου (Σιάτιστα, Νεάπολη), Σερβίων (Σέρβια, Νέα Λάβα, Καστανιά, Πλατανόρεμα) και Βελβεντού (Βελβεντό)” (Φωτογραφία)

Σήμερα 19/11/2021 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η σύσκεψη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση Νίκου που οργανώθηκε σε συνεργασία μαζί μου.Αντικείμενο ήταν η αξιοποίηση του φυσικού αερίου για θέρμανση και άλλες χρήσεις από κατοίκους των Δήμων Βοΐου (Σιάτιστα, Νεάπολη), Σερβίων (Σέρβια, Νέα Λάβα, Καστανιά, Πλατανόρεμα) και Βελβεντού (Βελβεντό).Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Στεργίου Μανώλης, ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστος και ο κ. Αλεξανδρής Βασίλης, Συνεργάτης Δημάρχου Βοΐου.Δεδομένου ότι ζητούμενο είναι η χρήση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, διερευνήθηκαν οι πηγές χρηματοδότησης, αξιολογήθηκε η ωριμότητα του έργου και προγραμματίστηκαν τα επόμενα στάδια.Ευχαριστώ τον Υπουργό για τα άμεσα αντανακλαστικά. Ένα δίκαιο αίτημα των πολιτών και της περιοχής μας βρίσκει ανταπόκριση από την Κυβέρνηση που ξέρει να ακούει, να αξιολογεί και να παίρνει θετικές πρωτοβουλίες. Στο πρόσωπο του κ. Υπουργού αποτυπώνεται η μεθοδολογία, η συμμετοχικότητα και η αποτελεσματικότητα με ανθρώπινο πρόσωπο για την οποία κρινόμαστε.

Συλλυπητήρια επιστολή της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης για τον θάνατο του Λεωνίδα Παπαγεωργίου

Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης πληροφορήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες το θάνατο του καταξιωμένου  επιχειρηματία Λεωνίδα Παπαγεωργίου, που με αφετηρία τη γενέτειρα Σιάτιστα διακρίθηκε για την διεθνή επιχειρηματική του δραστηριότητα στο χώρο κυρίως της γουνοποιίας αλλά και για την αξιοσύνη του, την εργατικότητά του, το ήθος και την αξιοπρέπειά του, την κοινωνική του ευαισθησία, την αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο .

   Η επιχειρηματική του πορεία και  εθνική προσφορά, το έργο και οι ευεργεσίες του στη χώρα και στον τόπο του, τον καθιστούν υπόδειγμα εμπνευσμένου επιχειρηματία για το επιμελητήριό μας και τους ανθρώπους του και έτσι θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας.

Σήμερα, ημέρα  της εξοδίου ακολουθίας του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του , στο « Ίδρυμα Παπαγεωργίου» που δημιούργησε μαζί με του άξιους επίσης αδερφούς του, στο Δήμαρχο  Βοίου της γενέτειράς του Σιάτιστας και σε όλους τους συντοπίτες του για την μεγάλη απώλεια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η Μνήμη του Αιώνια .

Η Διοίκηση και ο  Πρόεδρος

του Επιμελητηρίου

                                                      Μητλιάγκας Ιωάννης