Ημερήσια Αναφορά COVID-19: Δεκαεννέα (19) ασθενείς, στο Μαμάτσειο, εκ των οποίων οι οκτώ (8) είναι θετικοί και οι έξι (6) αρνητικοί, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από πέντε (5) – Ποια είναι η κατάσταση στο Μποδοσάκειο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία

1340

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ¨ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δώδεκα (12) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα ενώ οι υπόλοιποι έντεκα (11) τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαεννέα (19) ασθενείς, εκ των οποίων οι οκτώ (8) είναι θετικοί και οι έξι (6) αρνητικοί, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από πέντε (5).

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Σήμερα ελήφθησαν τέσσερα (4) νέα δείγματα που στάλθηκαν για διερεύνηση.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά.

Δεκατέσσερα (14) περιστατικά βρίσκονται σε αναμονή αποτελεσμάτων, ενώ νοσηλεύονται δεκαεπτά (17) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται έντεκα (11) ασθενείς θετικοί, ενώ αναμένονται αποτελέσματα για τέσσερα (4) ύποπτα κρούσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

Νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς με συμπτώματα COVID-19, σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται τρείς (3) ασθενείς, επτά (7) βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, ενώ για δέκα (10) ύποπτα κρούσματα, αναμένονται αποτελέσματα.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν έγινε καμία διακομιδή από Νοσοκομείο της Περιφέρειας σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 771 δείγματα, από τα οποία τα 156 βρέθηκαν θετικά και 519 αρνητικά.

Δύο (2) ασθενείς – επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύτηκαν στο ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ και σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, πήραν εξιτήριο.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία παραμένουν 17.

****************

52 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συνολικά 1884. 84 διασωληνωμένοι. 83 θάνατοι συνολικά