«Ιερός πόλεμος» για τα ομόφυλα ζευγάρια: Οι επιστολές και η πρόταση για ακοινωνησία βουλευτών

784

Με το στρατηγικά επαναλαμβανόμενο μάντρα «είναι απολύτως σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας, δεν κάνουμε κανένα σχόλιο» η Κυβέρνηση οδεύει (στις 12:00) στο κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, επιχειρώντας να ξεπεράσει με όσο το δυνατόν λιγότερες αναταράξεις γίνεται, τους «κεραυνούς» ιεραρχών και τα «κενά αέρος» που μπορεί να προκληθούν από τις «ιερές» επιστολές σε βουλευτές οι οποίοι ακόμη «μπαλατζάρουν».

Το σίγουρο είναι πως ο καιρός προβλέπεται… ιδιαίτερα «άστατος» για τις επόμενες τρεις εβδομάδες στο πολιτικό τοπίο, μέχρι δηλαδή το νομοσχέδιο να καταφέρει να «προσγειωθεί στη Βουλή» και οι ζώνες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο Μαξίμου θα πρέπει να παραμείνουν δεμένες…

Πάντως η πεποίθηση στην Ηρώδου Αττικού παραμένει πως δεν θα χρειαστεί κάποιος Υπουργός (βλ. Μάκης Βορίδης), να κάνει χρήση της θύρας εξόδου κινδύνου για να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Ανησυχία για συγκεντρώσεις και συλλογή υπογραφών

Και οι πονοκέφαλοι για τους «γαλάζιους» Βουλευτές και την Κυβέρνηση δεν σταματούν εκεί, καθώς η Ιερά Σύνοδος δίνει το ελεύθερο στους Μητροπολίτες να διοργανώσουν από συγκεντρώσεις μέχρι συλλογές υπογραφών, να προχωρήσουν σε καμπάνιες ενημέρωσης κατά του νομοσχεδίου σύμφωνα με την ποιμαντική τους κρίση.

Κεκλεισμένων των θυρών πάντως, στην Ιεραρχία ακούστηκαν και πιο επιθετικές φωνές οι οποίες επέμειναν πως «η ομοφυλοφιλία αποτελεί ψυχικά διαταραχή και πως είναι μία ασθένεια η οποία μπορεί να θεραπευτεί από την Εκκλησία». Εισήγηση για μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση που προτάθηκε από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας απορρίφθηκε σε πρώτη φάση.

Η … μεγάλη ώρα για τον Μάκη Βορίδη

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να εστιάσει στην ανάγκη να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν και θα ακολουθήσει η εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, ο οποίος θα παρουσιάσει στους Υπουργούς τις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου.

Τον λόγο στη συνέχεια θα πάρουν οι Υπουργοί. Η εικόνα μέχρι στιγμής είναι ότι ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, θα εκφράσει τις ενστάσεις του και πιθανώς θα τους ενημερώσει πως σκέφτεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αποχής, ώστε να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην Κυβέρνηση.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, είναι πιθανό η στάση του κ. Βορίδη να συνεκτιμηθεί από τον Πρωθυπουργό και έτσι να μην ζητηθεί η παραίτησή του.

ΠΗΓΗ:cnn.gr