Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία το Πάσχα

177
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΒΡΟΧΗΣ Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεταβολή των καιρικών συνθηκών σημειώνεται από σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Βαρομετρικό χαμηλό στο εσωτερικό τη Αφρικής θα φέρει, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, πολύ θερμές αέριες μάζες και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης ιδιαίτερα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, την Κρήτη τις Κυκλάδες το ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Οι βροχές δεν θα απουσιάζουν και μάλιστα εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης θα σημειωθούν λασποβροχές.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Κρήτη σήμερα και αύριο θα φτάσει τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα 

Σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου η μέρα ξεκινάει με βροχοπτώσεις χαμηλής έντασης, οι οποίες θα συνοδεύονται από αφρικανική σκόνη, δηλαδή θα είναι λασποβροχές.

Πολύ δυνατοί θα είναι οι νοτιάδες προσεγγίζοντας τους 8 βαθμούς, κάτι που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη θα αγγίξουν τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Αττικής θα συνεχιστεί το καιρικό μοτίβο με λασποβροχές.

Λασποβροχές από το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη.

Θερμοκρασίες σχεδόν στα κανονικά για τα επίπεδα για την εποχή ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Η μεταφορά σκόνης, θα συνεχιστεί και την Τρίτη με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Αρκετές οι βροχές επίσης την Τρίτη.

Την Τετάρτη θα υποχωρήσει η  κακοκαιρία και την Πέμπτη θα περάσει ένα σύντομο κύμα το οποίο θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα.

Το Σαββατοκύριακο το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι τα μελτέμια και ο βοριάς με τη θερμοκρασία να πέφτει σε φυσικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα όλα δείχνουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι άστατες με πέρασμα κακοκαιριών.

Θα έχουμε κάποιες βροχές τη  Μεγάλη Εβδομάδα ενώ δεν αποκλείεται Μεγάλο Σάββατο με την Κυριακή του Πάσχα να περάσει ένα κύμα κακοκαιρίας όπου θα σημειωθούν βροχές και θα ρίξει την θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σ΄ύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μεταξύ 12 με 14:00  ώρα την Κυριακή του Πάσχα φαίνονται οι μπόρες ιδιαίτερα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Δεν φαίνεται κάποια έντονη κακοκαιρία ενώ η θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλές κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:dnews.gr