Πρώτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε ο Χρήστος Τζίλιας με καταγωγή από το Μικρόκαστρο Κοζάνης. Τιμή για την περιοχή μας

1217

Πρώτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε ο Χρήστος Τζίλιας με καταγωγή από το Μικρόκαστρο Κοζάνης. Τιμή για την περιοχή μας

Στις 4-6 Ιουνίου διεξήχθη στην Λεμεσό της Κύπρου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ1 Youth League υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF).

Ο Χρήστος Τζίλιος με καταγωγή από το Μικρόκαστρο Κοζάνηςμ αγωνίστηκε στην κατηγορία cadet male στα -52kg. Μια πολύ δύσκολη κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές. Στο πρωτάθλημα αυτό έλαβαν μέρος 716 αθλητές από 37 χώρες.

Η επιτυχία θεωρείται τεράστια αφού λόγω σκληρού lockdown η προετοιμασία των αθλητών ήταν περιορισμένη και ήταν σε αγωνιστική απραξία 18 μηνών!!!

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο αθλητής ανέφερε: Είμαι πολύ χαρούμενος με την Χρυσή μου επιτυχία γιατί μέσα σε μια πολύ δύσκολη αγωνιστικά περίοδο κατάφερα να διακρίνω ανάμεσα σε πολλούς και αξιόλογους αντιπάλους. Το σκληρό lockdown που βιώσαμε όλοι και η αγωνιστική απραξία 18 μηνών στην χώρα μας λειτούργησαν αρνητικά. Παρόλα αυτά δεν το έβαλα κάτω. Με την βοήθεια του προπονητή μου Κώστα Παπαδόπουλο που είναι 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Καράτε κατάφερα να ανταπεξέλθω επάξια σε όλες αυτές τις αντιξοότητες και να κατακτήσω την πρώτη θέση σε ένα πολύ ανταγωνιστικο πρωτάθλημα. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου που ήταν εκεί όταν τους χρειαζόμουν και τους γονείς μου για την αμέριστη συμπαράσταση τους τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Από εδώ και στο εξής οι απαιτήσεις αυξάνονται και θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο να παραμείνω προσηλωμένος στον στόχο μου.