ΕΙΔΗΣΕΙΣ …. ΕΙΔΗΣΕΙΣ …

187

Κλειστή η Εγνατία Οδός από Πολύμυλο μέχρι Βέροια, για όλα τα οχήματα λόγω εργασιών

ΕΓΝΑΤΙΑ

Ανακοινώνεται ότι, κατά τη διάρκεια ισχύος απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο οδικό Τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω εκτέλεσης εργασιών, για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Βέροια και μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, προτείνεται η ακόλουθη διαδρομή ως εναλλακτικό δρομολόγιο για την εκτροπή της κυκλοφορίας:

 Α) –Α/Κ Βέροιας της Εγνατίας Οδού — Ε.Ο. Βέροιας-Έδεσσας— Ε.Ο. Κοζάνης-Φλώρινας—Α/Κ Κοίλων Κοζάνης της Εγνατίας Οδού και αντιστρόφως.

Β) Η διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα έχει ισχύ την Τετάρτη (19-06-2024) και από ώρες 08:30΄ έως 11:30΄.

Λίμνη Πολυφύτου: Γουλιανούς 50 και 70 κιλών έπιασαν στα δίχτυα τους δύο αδέλφια από το Βελβεντό (φωτο)

Με δύο πολύ καλές ψαριές σε δύο διαδοχικές μέρες στη λίμνη Πολυφύτου τα αδέλφια Μπουντιού από το Βελβεντό έπιασαν στα δίκτυα τους γουλιανούς 50 και 70 κιλά αντίστοιχα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο ψαράδες Χάρης και Μάρκος Μπουντιός καταφέρνουν να αλιεύσουν τα τεράστια αυτά ψάρια, που φτάνουν έως και τα 500 κιλά.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Σιάτιστας “Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ” , θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες αρχικά σε όλα τα μέλη του συλλόγου για την σημαντική τους υποστήριξη στο έργο του συλλόγου, καθώς και τους κάτωθι αντιδημάρχους  για την άψογη συνεργασία μας στην χορήγηση και χρήση των παρακάτω δημοτικών χώρων, κ. Δούβλο Κωνσταντίνο και Ώττα Νικόλαο για το δημοτικό γήπεδο μπάσκετ και κα Βερβερούδη Άννα για το Βουδούρειο Πολιτιστικό κέντρο.

Και τέλος τους Ιάσωνα Τσουμένη και Παύλο Μέτσιο για την τεχνική υποστήριξη.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Η ανεργία στη γούνα ξεπερνά το 60%

γουνα, γουνεργατης

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο μας, αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς και την Ομοσπονδία μας (ΟΕΚΙΔΕ) πραγματοποιούνται τη στιγμή που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η ανεργία στον κλάδο ξεπερνά το 60%, η πανδημία του κορονοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε την κατάσταση σε τέλμα. Είναι μια περίοδο που η εργατική τάξη της χώρας μας και ειδικά της περιοχής μας στενάζει από την αντεργατική πολιτική της ΝΔ που μετά τις εκλογές ήρθε με φόρα να ισοπεδώσει ότι παρέμεινε όρθιο από εργατικά δικαιώματα.

Ο νόμος – λαιμητόμος Χατζηδάκη που έδωσε καίριο χτύπημα στο χρόνο εργασίας , συμπληρώθηκε από το «έκτρωμα» του Γεωργιάδη. Οι νόμοι αυτοί νομιμοποίησαν την εργασιακή ζούγκλα και έδωσαν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας. Σε πολλούς χώρους δουλειάς στην πόλη μας η απλήρωτες υπερωρίες, τα ωράρια λάστιχο, κατάργηση του 8ωρο οι μισθοί πείνας κ.α.

Οι αναστολές εργασίας στον κλάδο της γούνας από προσωρινό μέτρο έγινε μόνιμο με τους γουνεργάτες να βιώνουν την ανεργία, την ζωή με ψίχουλα, την ανασφάλιστη δουλειά. καμία μέριμνα για τους ανασφάλιστους γουνεργάτες, που είναι και η πλειοψηφία στην παραγωγή. Από την άλλη οι μεγαλοεργοδότες, μαγαζιά και φάρμες απολαμβάνουν την κρατική στήριξη εκατομμυρίων για να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους.

Παράλληλα η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημα των εργαζομένων που η συντριπτική τους πλειοψηφία βλέπουν τους μισθούς τους καθηλωμένους , χωρίς Σ.Σ.Ε. . Πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα και θέρμανση με . Πληρώνουμε πανάκριβα στο Σούπερ Μάρκετ για τρόφιμα κ.α . Πληρώνουμε πανάκριβα τα καύσιμα.

Η περιοχή μας αποτελεί πεδίο εφαρμογής για το «νέο» ΕΣΥ, που θα εμπορευματοποιήσει παραπέρα την υγεία, θα οδηγήσει την μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας. Την ίδια ώρα ιδιωτικοποιούν πανεπιστήμια, συγχωνεύουν σχολικές μονάδες, μετατρέπουν την μόρφωση των παιδιών μας σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που θα είναι για λίγους.

Πολλοί συνάδελφοι με οικογένειες, παιδιά, δάνεια, σπουδές, ενοίκια, ζουν με τα 534 ευρώ της αναστολής. Οι μεγάλοι γουναράδες είναι καλά οργανωμένοι, έχουν τους συνδέσμους τους, τα κόμματα που τους στηρίζουν, τις κυβερνήσεις αλλά τις συμβιβασμένες ηγεσίες που μιλούσαν για εργασιακή ειρήνη, να τα βρούμε με τα αφεντικά, ότι είμαστε τάχα συνεργάτες.

Εργοδότες , ΕΚΚ και το άλλο το Σωματείο ζήτησαν την παράταση της αναστολής των εργαζομένων για να έχουν την δυνατότητα οι εργοδότες να τους απασχολούν κρυφά και στην ουσία να μην τους πληρώνουν. Δηλαδή τζάμπα εργαζόμενους , ενώ οι μεγαλογουναράδες πήραν ως και ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όλα αυτά τα χρόνια η ταξική διοίκηση του σωματείου μας ήταν στην πρώτη γραμμή, κόντρα στους μεγαλοεργοδότες, στην κυβέρνηση, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες

Παλεύαμε και παλεύουμε για την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά με αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς. Καταγγείλαμε και απαιτήσαμε εντατικούς ελέγχους για τη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής προστασίας των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Καταγγέλλουμε τον εργοδοτικό εκβιασμό προς τους εργαζόμενους για την επιστροφή χρηματικών ποσών που δικαιούνται (δώρα, αποζημιώσεις κ.α.λ.)

Απαιτήσαμε και απαιτούμε έκτακτό επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλά και την οικονομική στήριξη όλων των γουνεργατών λόγο της συρρίκνωσης του κλάδου μας με ερωτήσεις στην Ελληνική βουλή και Ευρωβουλή μέσο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων

Ζητήσαμε και ζητάμε με αιτήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας τη μη διακοπή ρεύματος, με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, διαγραφή του 30% των χρεών την στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.

Ενημερώνουμε πάντα τους εργαζόμενους με εξορμήσεις έξω από τους χώρους εργασίας. Χτίσαμε ένα ζωντανό, μαχητικό σωματείο που δεν συμβιβάζεται με την κατάσταση, δε συμβιβάζεται με τη λογική «τίποτα δεν γίνεται», «τι να κάνουμε αφού τα αφεντικά έχουν κρίση». Ακόμα και σε περίοδο που οι μεγαλογουναράδες είχαν μεγάλα κέρδη, οι μισθοί μας ήταν καθηλωμένοι, η ανασφάλιστη εργασία οργίαζε.

Στις 29-30 Ιουνίου σπάμε το κλίμα αναμονής, ψηφίζουμε για μαζικό, δυνατό σωματείο. Κάνουμε το σωματείο μας φρούριο που δεν μπορεί να βάλει η εργοδοσία στο χέρι. Σωματείο που είναι οργανωτής της πάλης για τα εργατικά δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αγωνιζόμαστε, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σήμερα για σταθερή και μόνιμη δουλειά, υπογραφή κλαδικής σύμβασης, άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων (αύξηση του επιδόματος ανεργίας, έκτακτο επίδομα βοήθειας, καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού) μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Για όλα αυτά που παλεύει το σωματείο δεν αφορά μόνο τους γουνεργάτες, αλλά όλοι την εργατική τάξη και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Γι’αυτό είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να δυναμώσουμε το Σωματείο, να’ρθούν να ψηφίσουν όσο το δυνατών περισσότεροι ξεπερνώντας τα τυπικά εμπόδια. Οι γουνεργάτες έχουν ένα δρόμο να βαδίσουν που είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Γιατί τα πιστοποιημένα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας δε θα ταξιδέψουν Αμερική και Καναδά;

Τρόφιμα

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο στο πρόγραμμα της αγοροδιατροφικής σύμπραξης που πρέπει να σταματήσει κατά τη γνώμη του μιας και άλλαξαν οι όροι ένταξης.

Εξάλλου απαιτείται ένα ποσό 900.000 ευρώ να καλυφθεί από την αγροδιατροφική σύμπραξη που δεν υπάρχει. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα 2, 5 εκ ευρώ περίπου ώστε τα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας να φτάσουν στις αγορές της Αμερικής και του Καναδά με 80% χρηματοδότηση. Οκτώ από τα 11 άτομα του Δ.Σ. ήταν θετικά στην άνω απόφαση.

Ήταν ενταγμένες πέντε εταιρείες στο πρόγραμμα και μόνο μία ήταν θετική στην υλοποίηση του έργου εξήγησε ο κ. Θεοφύλακτος Ζυμπίδης. Δεν υπήρχε πλάνο στη χρηματοδότηση του προγράμματος και έγιναν σοβαρά λάθη στην υλοποίησή του, πρόσθεσε. Οι δυο από τις τέσσερις εταιρείες ήταν εγγράφως αρνητικές και παραπλανήθηκαν κατά δήλωσή τους, όπως είπε. Μάλιστα συμφώνησαν όλες οι εταιρείες στο σταμάτημά του εκτός από μία.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε έργα αγροτικής οδοποιίας που μας στερούν πόρους από την Περιφέρειά μας για άλλα μικρά έργα αφού το όριο πληρωμών της Περιφέρειας είναι στα 10 εκ ευρώ.

Λέχθηκε επίσης ότι προχωρά πρόγραμμα 1.400 ποτιστρών σε κτηνοτροφικές μονάδες με ανοιχτό διαγωνισμό. Θα γίνει παράδοση αυτών σε προέδρους των κοινοτήτων.

Για απώλεια δυνάμεων με απαξίωση του αγροτικού τομέα μίλησε ο Γιώργος Κασαπίδης στο περιφερειακό συμβούλιο αναφερόμενος σε σειρά έτοιμων έργων που δεν υλοποιούνται.

Για την αγροδιατροφική τόνισε ότι με έμμισθο συνεργάτη για πρώτη φορά σταματά μια προσπάθεια επί ζημία των αγροτών ζητώντας να εξαντληθούν οι δυνατότητες για να φτάσουν στην Αμερική τα προϊόντα μας. «Υπογράψατε 20.000 στρέμματα αγροτικής γης να μετατραπούν σε φωτοβολταϊκά» συμπλήρωσε λέγοντας ότι ειδικά στον πρωτογενή τομέα δε δίνονται μάχες.

Η κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου συμπλήρωσε ότι όταν χάνεται έργο 2 εκ ευρώ προβολής των προϊόντων η απάντηση δεν είναι το απεντάξαμε. Όσο για το ετήσιο όριο πληρωμών των 10 εκ ευρώ της Περιφέρειας για τις επιχειρηματικές υποδομές οφείλει να αυξηθεί.

Ιωάννα Παπαδημητρίου prlogos.gr

Τέλος η πληρωμή επιδομάτων σε λογαριασμό – Έρχεται η προπληρωμένη κάρτα

ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα και τον τρόπο πληρωμής. Ποια επιδόματα εξαιρούνται από την προπληρωμένη κάρτα.

Τέλος του 2024 με αρχές του 2025 αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της προπληρωμένης κάρτας για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews. Σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσει η ένταξη του 50% σε προπληρωμένες κάρτες των βοηθημάτων και κάθε είδους παροχών και ενισχύσεων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.

Με απόφαση της αρμόδιας υπουργού Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, οι δικαιούχοι των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην τράπεζα που διατηρούν το τραπεζικό τους λογαριασμό για να λάβουν δωρεάν την προπληρωμένη κάρτα. Σύμφωνα με τον νόμο, το 50% όλων των επιδομάτων θα πρέπει να ενταχθεί σε προπληρωμένη κάρτα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με την χρήση της προπληρωμένης κάρτας και την θεσμοθέτηση ορίου 50% στις αναλήψεις μετρητών η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει την φοροδιαφυγή και να ελέγξει τη χρήση των επιδομάτων που αποτελούν το 3% του ΑΕΠ. Οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται μέσω POS ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, με στόχο τη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο χρήσης των επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την σταδιακή πληρωμή σχεδόν 3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 4 δισ. ευρώ που διατίθενται σήμερα στο πλαίσιο πολιτικών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές των δικαιούχων επιδομάτων σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 10 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα κάποιος που παίρνει επίδομα ΟΠΕΚΑ ή επίδομα ανεργίας από ΔΥΠΑ ύψους 500 ευρώ θα μπορεί τα 250 ευρώ να τα ξοδέψει μέσω προπληρωμένης κάρτας και το άλλα 250 ευρώ μέσω μετρητών. Να σημειωθεί ότι φυσικά θα μπορεί να ξοδέψει και όλο το ποσό μέσω της κάρτας όχι όμως όλο το ποσό με μετρητά.
Ακόμη η χρήση της προπληρωμένης κάρτας για συναλλαγές αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών θα επιβραβεύεται από τους παρόχους έκδοσής της με προγράμματα που ο καθένας από αυτούς θα γνωστοποιήσει στους δικαιούχους της, αλλά και στα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής.

Το συνολικό ποσό που θα μπορούσε να διανεμηθεί μέσω δημόσιων κληρώσεων δεν μπορεί να υπερβεί τα 8,5 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να δοθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Η προπληρωμένη κάρτα εκδίδεται από τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και στους οποίους οι δικαιούχοι διατηρούν ενεργό λογαριασμό πληρωμών.

Οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών χορηγούν την προπληρωμένη κάρτα και παρέχουν την αντίστοιχη υπηρεσία λειτουργίας της προς τους δικαιούχους χωρίς αντάλλαγμα.

Ο χρήστης της κάρτας δικαιούται να αναλαμβάνει ποσό σε μετρητά από τον λογαριασμό του που δεν υπερβαίνει το ήμισυ (1/2) των επιδομάτων που έχει λάβει. – Η χρήση της προπληρωμένης κάρτας επιτρέπεται για συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ήμισυ (1/2) του καταβαλλόμενου ποσού κάθε επιδόματος, βοηθήματος, παροχής ή ενίσχυσης δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης της προπληρωμένης κάρτας του δικαιούχου για αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών), ή πληρωμές χωρίς επιβάρυνση του δικαιούχου με έξοδα κόστους συναλλαγών τραπεζικής συναλλαγής.

Ποια επιδόματα θα ενταχθούν στην προπληρωμένη κάρτα

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ

-Επίδομα Γέννησης

– Επίδομα Παιδιού (Α21): Χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

– Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων: Χορηγείται σε όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο και ανέρχεται σε 360 ευρώ.

– Αγροτική εστία: Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή χρηματικού βοηθήματος ύψους 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες και 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες.

-Επίδομα αναδοχής: Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή χορηγείται στους ανάδοχους γονείς ή στο ίδιο μετά την ενηλικίωσή του, οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών διαβίωσης του αναδεχόμενου ατόμου. Το ποσό που καταβάλλεται ξεκινάει από 325 ευρώ και κλιμακώνεται στα 375 ευρώ και πάνω για παιδιά με παθήσεις.

-Ενίσχυση σε Οικογένειες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών: Το ποσό ξεκινάει από 300 έως 600 ευρώ με τη χρήση εισοδηματικών κριτηρίων.

Επιδόματα ΔΥΠΑ

-Επίδομα ανεργίας

-Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας

-Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων

-Επίδομα επίσχεσης

-Ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισθέντες

-Ειδικό εποχικό βοήθημα

-Βοήθημα μακροχρονίως ανέργων ύψους 200 ευρώ για έως 12 μήνες

-Επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη

-Επίδομα διαθεσιμότητας.

Ποια επιδόματα εξαιρούνται

Σε προπληρωμένη κάρτα δεν θα ενταχθούν τα παρακάτω επιδόματα, βοηθήματα, ενισχύσεις και παροχές:

Από τον ΟΠΕΚΑ

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, τα αναπηρικά επιδόματα, το επίδομα ομογενών προσφύγων, το επίδομα στέγασης, η εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, τα έξοδα κηδείας σε περίπτωση θανάτου ανασφάλιστου υπερήλικα, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες.

Από την ΔΥΠΑ

Το επίδομα λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, το επίδομα διαθεσιμότητας και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλει η ΔΥΠΑ. Ακόμη από την καταβολή μέσω της προπληρωμένης κάρτας εξαιρούνται τα άτομα με οπτική αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Πώς η εφορία θα εντοπίζει επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν αποδείξεις

ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ περνά σε νέα εποχή με την αναβάθμιση του, που εισάγει τη λειτουργία έγκαιρης ειδοποίησης.

Αυτή η καινοτομία θα επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό επιχειρήσεων που δεν διαβιβάζουν τα απαραίτητα στοιχεία, διευκολύνοντας το έργο των ελεγκτών και μειώνοντας την ανάγκη για στοχευμένους ελέγχους.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το νέο σύστημα θα σηματοδοτεί με κόκκινο τις επιχειρήσεις που καθυστερούν ή παραλείπουν να στείλουν αποδείξεις, επιτρέποντας στους ελεγκτές να γνωρίζουν αμέσως ποιες επιχειρήσεις δεν τηρούν τη νομοθεσία. Μέχρι τώρα, η απουσία αυτού του συστήματος είχε ως αποτέλεσμα επιχειρήσεις να μην εντοπίζονται για παραβάσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως αποδείχθηκε σε μια περίπτωση όπου μια επιχείρηση διέφευγε τον έλεγχο για έξι μήνες.

Το σύστημα θα αξιολογεί μια σειρά από κριτήρια, όπως αν η επιχείρηση είναι εποχική ή αν υπάρχει κάποιος λόγος για την καθυστέρηση, όπως ασθένεια του επιχειρηματία. Παράλληλα, οι έλεγχοι βασίζονται σε αναλύσεις κινδύνου, καταγγελίες και διασταυρώσεις δεδομένων, που προκύπτουν από το ηλεκτρονικό σύστημα διαβίβασης παραστατικών και τα ηλεκτρονικά βιβλία.

Σε περίπτωση εντοπισμού παραβάσεων, οι συνέπειες για τις επιχειρήσεις είναι αυστηρές. Για μη διαβίβαση αποδείξεων επιβάλλονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 250 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με το λογιστικό σύστημα της επιχείρησης και αν οι συναλλαγές επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβάσεων, τα πρόστιμα διπλασιάζονται, ενώ σε περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης για 48 ώρες.

Με αυτή την αναβάθμιση, η ΑΑΔΕ στοχεύει σε μια πιο αποτελεσματική και άμεση φορολογική συμμόρφωση, διευκολύνοντας τον εντοπισμό παραβάσεων και εξασφαλίζοντας ότι οι επιχειρήσεις συμμορφώνονται με τις νομοθετικές απαιτήσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Με επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας ολοκληρώθηκε το Local TOUR που υλοποίησε η ΑΝΚΟ σε συνεργασία  με την ΑΝΦΛΟ με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Με επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας ολοκληρώθηκε το Local TOUR που υλοποίησε η ΑΝΚΟ σε συνεργασία  με την ΑΝΦΛΟ με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίστηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου για δεύτερη ημέρα, το θεματικό εργαστήριο του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας Local Tour που στόχο έχει να διδάξει στους ωφελούμενους τη φιλοσοφία και τις τεχνικές εφαρμογής βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού στις επιχειρήσεις τους, με βάση το «τίμιο προϊόν» και την τοπική παράδοση, να τους εμπνεύσει ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτομικές ή μη δράσεις που αξιοποιούν τον βιωματικό γαστρονομικό τουρισμό, να προβάλει την περιοχή μας ως ελκυστικό προορισμό βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού, να συμβάλει στην ενίσχυση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της σύνδεσης της αγροδιατροφής, του πολιτισμού και του τουρισμού, αλλά και να δικτυώσει τις επιχειρήσεις μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στο Κτήμα ΑΛΦΑ το οποίο αποτελεί μια εμβληματική και πρωτοποριακή επένδυση στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του Κτήματος και στη συνέχεια γνώρισαν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των κρασιών. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε στον χώρο της γευστικής δοκιμής με θέα τους αμπελώνες, που περιβάλλουν το οινοποιείο.

Ακολούθησε ξενάγηση στο «πιπερόκτημα του Ναουμίδη», στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας. Μια επισκέψιμη πετρόχτιστη, ενεργειακά ανεξάρτητη, καθετοποιημένη μονάδα καλλιέργειας και μεταποίησης της αυθεντικής πιπεριάς Φλωρίνης. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στο Local TOUR γεύθηκαν παραδοσιακές γεύσεις με πιπεριές Φλωρίνης και τοπικά προϊόντα της περιοχής στο εστιατόριο Ναουμίδη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των καλών πρακτικών διασύνδεσης τουριστικού και αγροδιατροφικού κλάδου στην Π.Ε. Φλώρινας,  από τον κ. Σάββα Σαπαλίδη, πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας. Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη, αλλά και ο  κ.Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Επόμενη στάση οι Πρέσπες όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο «Αγρόκτημα της οικογένειας Δημητρόπουλου στον Λευκώνα Πρεσπών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την  παρουσίαση με θέμα «Τα φασόλια και η ταυτότητα προορισμού – ο πρωτογενής τομέας και η τοπική κουζίνα στην τουριστική ανάπτυξη των Πρεσπών» από την Μαργαρίτα Μπάκανου  Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Δ. Πρεσπών και ακολούθησε γευσιγνωσία των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων της Πρέσπας.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας του Local TOUR παρουσιάστηκαν οι «Προτάσεις για βελτίωση της γαστρονομικής προσφοράς προς εστιάτορες, παραγωγούς κι εμπόρους τροφίμων», από την κα. Νίκη Χριστοδούλου, στέλεχος ΟΤΔ ΑΝΚΟ.

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024»: Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη χορό και συναισθήματα πρόσφεραν απλόχερα τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024»: Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη χορό και συναισθήματα πρόσφεραν απλόχερα τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών

Μια ξεχωριστή βραδιά από τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών απόλαυσαν οι εκατοντάδες γρεβενιώτες, που κατέκλυσαν την αίθουσα «Δημήτρης Ρίγγος» του Κέντρου Πολιτισμού Γρεβενών, την Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Για μια ακόμη χρονιά, ήταν μια άψογη παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους δεκάδες μαθητές, μικρούς και μεγάλους, που πλαισιώνουν τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Γρεβενών, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Κατερίνας Προκόβα.

 Με κεντρικό τίτλο: «Της ψυχής τα συναισθήματα… του χορού τα βήματα», η εκδήλωση ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό, με μελωδίες, ήχους, βήματα και ρυθμούς, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τα Γρεβενά και τη Ήπειρο μέχρι την Δυτική Θράκη και την Μαύρη Θάλασσα και από τα Κύθηρα  μέχρι την Τήλο, την Λήμνο και την Νάξο, σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι γεμάτο με τη χαρά της ζωής, στέλνοντάς μας μηνύματα δύναμης και συλλογικότητας.

Το πρόγραμμα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την εκδήλωση και τη μεγάλη συμμετοχή, εστιάζοντας, στο σύντομο χαιρετισμό του, στη σημαντικότητα τέτοιου είδους εκδηλώσεων που προάγουν τη συλλογικότητα και τη συνεργασία, συμβάλλουν στην ψυχική ανάταση και τη κοινωνική συνοχή, υπογραμμίζοντας ότι η διατήρηση και ενίσχυσής τους  είναι απαραίτητη για την πολιτισμική μας ταυτότητα.

Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος και η ΠΕ Γρεβενών, τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χρήστος Χαντές, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Έφη Μπαρλαγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Τσιμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Λέτσος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

https://youtube.com/watch?v=uALU7-M3rZU%3Ffeature%3Doembed

Τρίκαλα: Γάμος με “άρωμα” μαφίας αλά Πάμπλο Εσκομπάρ – Η επική φωτογραφία

facebook sharing button
email sharing button
linkedin sharing button

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Πάμπλο Εσκομπάρ με έναν γάμο στα Τρίκαλα και ένα ζευγάρι αναμφίβολα που διαθέτει χιούμορ;

Τα πανέμορφα Τρίκαλα, αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για έναν ιδιαίτερο γάμο με τους μελλόνυμφους – πλέον συζύγους – να επιλέγουν ένα μάλλον «σκοτεινό» και «επικίνδυνο» θέμα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το trikalavoice.gr, νέα μανία στο Tik Tok θέλει τους νέους και τις νέες να κάνουν γάμους αλά… Πάμπλο Εσκομπάρ.

https://youtube.com/watch?v=3vZIaMvTD30%3Ffeature%3Doembed

Ένα τέτοιο σκηνικό έστησαν και ο Δημήτρης Κανίστρας με τη Γεωργία Φωτοπούλου που παντρεύτηκαν το Σάββατο (15.06.2024) στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Πηγής.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ήταν Κολομβιανός βαρόνος ναρκωτικών. Αναφέρεται συχνά ως «βασιλιάς της κοκαΐνης» και υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία.