Τα ονομαστήρια του γιόρτασε στις 2 Μαΐου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος [Φώτο]

670

Τα ονομαστήρια του γιόρτασε στις 2 Μαΐου όπως και κάθε χρόνο τέτοια μέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος.

Η Εκκλησία τέτοια ημέρα τιμά την μνήμη του Μεγάλου Αθανασίου, του όντως στύλου της Ορθοδοξίας.Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κώδικα των Καυσοκαλυβίων αλλά και άλλες πηγές, η κατεξοχήν μνήμη του πρέπει να τιμάται αυτήν την ημέρα και όχι στις 18 Ιανουαρίου όπου εορτάζεται η σύναξη του Μεγάλου Αθανασίου και του Αγίου Κυρίλλου. Έτσι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος έχει επιλέξει να εορτάζει την ημέρα αυτή τα ονομαστήριά του.

Επίκεντρο του εορτασμού αυτού ήταν η περικαλλής Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας, η οποία αποτελεί κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή. Μέσα λοιπόν σε αυτήν την αγιασμένη μάνδρα της λατρείας του Θεού, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιότιδος κ. Συμεών καθώς και Ιερέων και Διακόνων των αυτών Μητροπόλεων. Αξίζει να σημειώσουμε δε ότι το παρόν έδωσε και ο πρωτοσύγκελλος Φθιώτιδος (μέχρι πρότινος, Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης πρωτοσύγκελλος π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος) για να τιμήσει το με την παρουσία του και να εκφράσει από κοντά τις ευχές του στον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο

Στο τέλος της λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών  μίλησε για την προσωπογραφία του Μεγάλου Αθανασίου και τέλος έδωσε τις δικιές του ευχές στο Σεβ. κ. Αθανάσιο. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ηγούμενο Αρχιμ. Νικηφόρο για την υποδοχή που του επιφύλαξε, για την εγκάρδια φιλοξενία αλλά και τα έργα των χειρών του για την ευπρέπεια και ανάδειξη της Ιεράς Μονής.

Μετά την ευλόγηση του κολλύβου, διανεμήθηκαν πασχαλινά αυγά, και άλλα κεράσματα.

 Ευχόμαστε έτη πολλά κι ευλογημένα στον πανάξιο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο για τα ονομαστήρια του. Ο Θεός να τον φωτίζει για να επιτελεί το έργο του και να τον ενισχύει να δίνει παντού και πάντοτε την καλή ομολογία της πίστεως.

agiotopia.gr

Radiosiatista.gr