Εξεταστική για Τέμπη: Αρνείται να υπογράψει την κατάθεσή του ο διευθυντής της Hellenic Train

908

Την άρνησή του να υπογράψει την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας, γνωστοποίησε με επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

Όπως ανέφερε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής για τα Τέμπη, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, «τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του κυρίου Καποτόρτο, δυσχεραίνουν ξεκάθαρα το έργο της επιτροπής μας και ενδεχομένως υποκρύπτουν κάποιου είδους σκοπιμότητα, ενδεχομένως να λειτουργούν και παρελκυστικά».

Μάλιστα, μετά από σχετική πρότασή του, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τους δύο διερμηνείς, που ανέλαβαν την μετάφραση, να υπογράψουν τα σχετικά πρακτικά, και αν χρειαστεί να ξανακούσουν το ηχητικό υλικό των εν λόγω συνεδριάσεων.

Εξεταστική για τα Τέμπη: Καταδίκασε γεγονότα ψυχολογικής βίας κατά βουλευτών

Νωρίτερα, η εξεταστική επιτροπή προχώρησε στην καταδίκη «γεγονότων ψυχολογικής βίας κατά βουλευτών και οικογενειών τους». Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, υπάρχει όριο να συνδυάζεται σε ένα μέιλ για τον θάνατο των παιδιών στα Τέμπη «με τα δικά μου παιδιά» σημειώνοντας ότι το σχετικό μήνυμα που έλαβε εστάλη στην Ελληνική Αστυνομία για τα περαιτέρω.Advertisement

Το θέμα έφερε στην επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, με τους εκπροσώπους των κομμάτων στην επιτροπή να καταδικάζουν τις όποιες επιθέσεις κατά οικογενειών βουλευτών και με την εκπρόσωπο της Πλεύσης Ελευθερίας, Έλενα Καραγεωργοπούλου να αναφέρει ότι «δεν καταδικάζουμε διότι δεν γνωρίζουμε τα σχετικά δημοσιεύματα και ότι αποτελεί ύβρι η μετατόπιση του προβλήματος»

ΠΗΓΗ:lifo.gr