Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ! ! !

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ! ! !

1751

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε Κοζάνη και Εορδαία την ώρα που είχε ταινία για…σεισμό στο STAR-Το επίκεντρο ανάμεσα σε Άρδασσα και Ασβεστόπετρα

 

Ε.Ο.Γ.: Η νικήτρια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Σχεδίου Μόδας 2018-2019 με βάση τη γούνα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας διοργάνωσε για ακόμα μια φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας. Περισσότεροι από τριάντα σχεδιαστές συμμετείχαν σε αυτόν και αξιολογήθηκαν από την ειδική συνεργάτιδα της Ε.Ο.Γ. Αναστασία Μπατσή. Νικήτρια αναδείχθηκε η κα Μαριάννα Λεμπέση.

 Η τελική 10άδα διαμορφώθηκε ως εξής:

 

  1. Μαριάννα Λεμπέση από το Athens Fashion Club
  2. Κυριάκη Πλάκα από το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας
  3. Γιούλη Μουτσακάτου-Σταυράτου από το Athens Fashion Club
  4. Ανθή Ακριτίδου από το Pansik Θεσσαλονίκης
  5. Αθανάσιος Βασιλειάδης από το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς
  6. Κατερίνα Καζατζόγλου από το Middelesex Fashion School
  7. Κέβη Κουλούρη από το Pansik Αθήνας
  8. Μαρία Κιοσσέ από το ΤΕΙ ΚΙλκίς
  9. Ευαγγελία Πετκανά από το Pansik Θεσσαλονίκης
  10. Κυριακή  Τοούλια από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Αποζημίωση 110.000 ευρώ για απάνθρωπη μεταχείριση σε κρατούμενους στις φυλακές Γρεβενών (ΕΔΔΑ)

Η υπόθεση αφορούσε 22 κρατούμενους των φυλακών Γρεβενών, οι οποίοι κατήγγειλαν τα μέλη της ΕΚΑΜ για κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας στα κελιά τους.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τον Απρίλιο του 2013 διεξήχθη αιφνιδιαστική έρευνα από Εισαγγελέα με την συνδρομή αστυνομικών αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, έπειτα από πληροφορίες για εξέγερσης κρατουμένων.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας διαπιστώθηκε από τον ιατρό της φυλακής ότι ορισμένοι κρατούμενοι έφεραν μώλωπες και ίχνη δερματίτιδας.

Λίγες ημέρες μετά οι κρατούμενοι κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, έκαναν εκτεταμένη χρήση συσκευών ηλεκτροσόκ (taser), τους χτύπησαν και τους άφησαν χωρίς ρούχα γιαορισμένο χρονικό διάστημα.

Από την πειθαρχική έρευνα που διεξήχθη δεν προέκυψε κάποια παραβίαση και η υπόθεση τέθηκε στο αρχέιο.
Η απόφαση του ΕΔΔΑ και οι αποζημίωσεις

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι έντεκα από τους κρατούμενους είχαν πράγματι υποστεί κακομεταχείριση, σημειώνονται ότι η έρευνα από τις αρχές για το περιστατικό δεν ήταν αποτελεσματική και ταχεία.

Το Δικαστήριο σημείωσε ειδικότερα ότι οι τραυματισμοί που διαπιστώθηκαν στους προσφεύγοντες είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της επίδικης έρευνας, επισημαίνοντας ότι οι εν λόγω πράξεις αποτελούσαν κακομεταχείριση και όχι βασανιστήρια.

Συμπερασματικά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι υπήρξε παραβίαση του ουσιαστικού και διαδικαστικού σκέλους του άρθρου 3 (απαγόρευση απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκ μέρους της Ελλάδας, επιδικάζοντας το ποσό των 10.000 ευρώ σε 11 συνολικά προσφεύγοντες ξεχωριστά, καθώς και το ποσό των 1.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

lawspot.gr

 

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση με τη «θηλυκή συμμορία» που ξάφριζε σούπερ-μάρκετ-Φωτογραφίες από τα κλοπιμαία

Συνελήφθησαν δύο 46χρονες αλλοδαπές στην Κοζάνη για 4 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα σούπερ μάρκετ

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους

 Κατασχέθηκαν διάφορα είδη-προϊόντα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 

Συνελήφθησαν χθες (01-12-2018) μεσημβρινές ώρες στην Κοζάνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης δύο (2) αλλοδαπές 46 χρονών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα σούπερ μάρκετ.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των ανωτέρω για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απλή σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί οι 46χρονες αφού εισήλθαν σε κατάστημα – σούπερ μάρκετ στην Κοζάνη, αφαίρεσαν από κοινού από αυτό διάφορα προϊόντα, έγιναν όμως αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή, η μια με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και η άλλη πεζή.

Άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί στην Κοζάνη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) και να συλληφθεί η 46χρονη που διέφυγε πεζή, ενώ η άλλη 46χρονη στην προσπάθεια της να διαφύγει, αφού προκάλεσε φθορές σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονης ημεδαπής, εντοπίστηκε μετά από καταδίωξη και συνελήφθη παρά την αντίστασή της, σε περιοχή της Κοζάνης.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενες πρωινές ώρες της ιδίας είχαν διαπράξει τρεις (3) επιπλέον κλοπές σε σούπερ μάρκετ στην Κοζάνη, ενώ οι συλληφθείσες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διάφορα κλαπέντα είδη-προϊόντα που βρέθηκαν εντός αυτού, από τα τέσσερα (4) καταστήματα σουπερ μάρκετ τα οποία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθείσες μαζί με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Όλη η….ΝΔ στα Γρεβενά-Ο Άδωνις Γεωργιάδης ομιλητής στην χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ-Μαζί και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου-Βίντεο

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Βουλευτής Β΄ Αθηνών και πρώην Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο κύριος ομιλητής στην ετήσια χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ της ΝΔ Γρεβενών το Σάββατο το Βράδυ 1 Δεκεμβρίου στο κέντρο «ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ» στην Μυρσίνα Γρεβενών, όπου παραβρέθηκαν και πήραν τον λόγο επίσης, η Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ.Αννα Μισέλ Ασημακόπουλου και ο Βουλευτής Ν.Κοζάνης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Δήλωση του Γιάννη Θεοφύλακτου για τις απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Με αγωγές και μηνύσεις απειλεί εμένα και τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης.

Η δήλωσή του είναι πρωτίστως σπασμωδική, καθώς εργαζόμαστε επίπονα και συστηματικά 1,5 χρόνο τώρα, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής και έχουμε αντιμετωπίσει δεκάδες μαρτύρων και μελετήσει χιλιάδες εγγράφων.

Η δήλωση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. είναι επιπροσθέτως προσβλητική και συκοφαντική, καθώς με θίγει ως Βουλευτή που εργάζεται σε μία Εξεταστική Επιτροπή σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Δεν θα επιμείνω όμως στην προσωπική μου ηθική βλάβη, αλλά στη βλάβη και τη ζημία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας από το “πάρτυ” που γινόταν τόσα χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έτσι φτάσαμε και κόπηκαν οι μισθοί,

κόπηκαν οι συντάξεις,

ανέβηκε στα ύψη η ανεργία,

φύγανε τα παιδιά μας στο εξωτερικό (και τόσα άλλα…)

Γιατί στο ΚΕΕΛΠΝΟ: ‘φάγανε’ από τη διαφημιστική δαπάνη,

‘φάγανε’ από τις θερμικές κάμερες,

‘φάγανε’ από το κτίριο,

‘φάγανε’ από τα εμβόλια,

‘φάγανε’ από τον ΟΚΑΝΑ,

‘φάγανε από τις … εξετάσεις με την Μητρόπολη Καισαριανής’,

‘φάγανε’ από τους κομματικούς διορισμούς ….

‘φάγανε – φάγανε – φάγανε’….

Υπάρχουν και σοβαρές ποινικές και τεράστιες πολιτικές ευθύνες για όλα αυτά.

Ε, όχι και να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας απειλούν κι από πάνω!

Γιάννης Θεοφύλακτος
Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)
Δικηγόρος παρ’ αρείω πάγω

Συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς 25χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης βάρους 26 κιλών και 270 γραμμαρίων

Συνελήφθη χθες (30-11-2018) το απόγευμα σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, 25χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το απόγευμα σε δασική περιοχή της Καστοριάς, συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε να κατέχει τέσσερις (4) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους είκοσι έξι (26) κιλών και διακοσίων εβδομήντα (270) γραμμαρίων.

 

Πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, δημοσιογράφοι ήπιαν τσίπουρο μετά…εκλεκτών μεζέδων στο καζάνι του Χάρη Κάτανα

Πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, δημοσιογράφοι ήπιαν τσίπουρο μετά…εκλεκτών μεζέδων στο καζάνι του Χάρη Κάτανα, το βράδυ της Παρασκευής, στον Κήπο Κοζάνης.

Ανάμεσά τους και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκος Τσιαρτσιώνης, Λάζαρος Μαλούτας, Ευάγγελος Σημανδράκος και Κυριάκος Μιχαηλίδης.