Ομόφυλα ζευγάρια: Ποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας λένε «όχι»

359

Εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας 

Με τις αντιδράσεις, όχι μόνο βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά και του κόσμου να κλιμακώνονται, η σημερινή ημέρα αποτελεί «κρας τεστ» για τη Νέα Δημοκρατία, που θα δει την κοινοβουλευτική της ομάδα διασπασμένη και να μην εμφανίζει εικόνα συνοχής για πρώτη φορά. Κι αυτό γιατί σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα νομοσχέδιο που έχει καταδικάσει η ελληνική κοινωνία, στην πλειοψηφία της με διαμαρτυρίες, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να το φέρνει προς ψήφιση.

Ένα νομοσχέδιο, το οποίο καταδίκασαν ανοιχτά εδώ και καιρό βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ένα νομοσχέδιο που προκαλεί τριγμούς και στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να τρέμει νέες απώλειες, αφού έφτασε στο σημείο να επιβάλει κομματική πειθαρχία.

Ο Σαμαράς και οι 18 βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

Τη διαφωνία του με τις προωθούμενες ρυθμίσεις θα εκφράσει το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του, που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει με έντονο τρόπο την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και μένει να φανεί αν θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής ή θα περιοριστεί στο αντικείμενο του νομοσχεδίου.

Συνολικά 19 βουλευτές, μαζί με τον κ. Σαμαρά, είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να πάνε μέχρι τέλους καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Πρόκειται για τον Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, τον Κώστα Καραγκούνη, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, την Άννα Καραμανλή, τον Κώστα Γκιουλέκα, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, την Φωτεινή Αραμπατζή, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Θανάση Δαβάκη, τον Μάριο Σαλμά, τον Θόδωρο Καράογλου, τον Βασίλη Γιόγιακα, τον Γιώργο Καρασμάνη, τον Θεόφιλο Λεονταρίδη,τον Φώντα Μπαραλιάκο, τον Γιάννη Πασχαλίδη και τον Στέφανο Γκίκα.

Κυβέρνηση: Ποιοι βουλευτές στρέφονται στην αποχή

32 είναι οι βουλευτές της ΝΔ που στρέφονται στην αποχή, κάνοντας χρήση της διεξόδου που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης σε όσους δεν υπερψηφίσουν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και τέσσερα κυβερνητικά στελέχη που επέλεξαν να διαφοροποιηθούν, με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη να αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση καθώς είχε συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό από την πρώτη στιγμή και το Μέγαρο Μαξίμου να καλύπτει απόλυτα την στάση του.

Ωστόσο, δεν βλέπουν με την ίδια κατανόηση την στάση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτση και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα.

Από το «όχι» προς την αποχή μετακινήθηκε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος εξήγησε χθες στη Βουλή ότι παρότι διαφωνεί δεν θέλει με την στάση του «να δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την διαφωνία του για μικροπολιτικούς λόγους». Από την ψηφοφορία θα απέχουν, επίσης, ο Νότης Μηταράκης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Θανάσης Μπούρας, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Άγγελος Συρίγος, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Χρήστος Κέλλας, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Μάνος Κόνσολας, ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Μιχάλης Λιβανός, ο Μάρκος Καφούρος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο Διονύσης Ακτύπης, ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Καββαδάς και ο Γιάννης Γιάτσιος. Να αμφιταλαντεύονται μεταξύ αποχής και υπερψήφισης φέρονται ο Λάκης Βασιλειάδης, ο Νίκος Βλαχάκος, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Θανάσης Λιούτας.

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr