Σιάτιστα Άγιος Νικόλαος – Θεία Λειτουργία με τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο για τελευταία φορά …. Video * Φώτο

1460
rbt

Σιάτιστα Άγιος Νικόλαος – Λειτουργία με τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος για τελευταία φορά .. πριν την μετακίνηση του στην Μητρόπολη Φθιώτιδας ..

rbt
Radiosiatista.gr

ΣΤΑΣΗ 1Η: Σ Ι Α Τ Ι Σ Τ Α
ΣΤΑΣΗ 2Η: Λ Α Μ Ι Α
Φίλοι μου,
ΠΕΡΠΑΤΑΣ σε έναν δρόμο, κοιτάς κάτω και μπροστά λέγοντας την ευχούλα για χρόνια πολλά, μη ζητώντας τίποτε άλλο. Δεν κοιτάς ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, το κατά δύναμιν. Ξαφνικά απλώνεται μπροστά σου και χαμηλά μία πεδιάδα όμορφη και τεράστια. Σου λέει η φωνή της Αγάπης: Πήγαινε, συνέχισε, πέτα, σπείρε, σκάψε, πότισε….. Για λίγο τα χάνεις! Παραδόξως (γιατί εγώ τείνω σ’ αυτά) είσαι πλέον εκεί… Ένας ταπεινός και ασκητικός επίσκοπος εν τέλει σε κατευόδωσε και σε ευλόγησε με όλες τις κατ’ άνθρωπον αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του κι ένας ιεραπόστολος και μεγαλόκαρδος επίσκοπος σε αναμένει.
Πάλι όμως και στην πεδιάδα που θα βρεθείς, τον δρόμο που διάνυσες για 27 περίπου χρόνια, τον κουβαλάς ανεπιστρεπτί. Μαζί και όλα τα πρόσωπα που γνώρισες. Είναι η ακριβή σου προίκα…. Συγκεντρώνεσαι μετά και σκέπτεσαι πάνω στο απροσδόκητο της πρόσκλησης και στην τιμή που σου γίνεται και αναφωνείς: Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένο! Έρχου Κύριε! Εσύ μπροστάρης και γω ακολουθώ. Όπως και την πρώτη φορά. Και τι δώρο ήταν η πρώτη φορά!
Να με εύχεσθε αδελφοί μου και τέκνα μου αγαπημένα! To ίδιο θα κάμω και ελόγου μου. Είμαστε όλοι μαζί πάντοτε και παντού: μέσα στο Σώμα και το Αίμα Του. Ο χωροχρόνος μας. Τα έχουμε πει πολλές φορές, τα ξέρετε πια. Λάθος έχω;
Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος