Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σιάτιστα με κατάθεση Στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον – Πλατεία Δημαρχείου !! Video * Φώτο

1637
Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr


“Οι Ελληνικές Φιλαρμονικές Ορχήστρες τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση”
Εβδομήντα τρεις φιλαρμονικές ορχήστρες από Ελλάδα και Κύπρο, δίνουν δυναμικό παρόν στον εορτασμό των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, συμπράττοντας διαδικτυακά στην εκτέλεση του εμβατηρίου “25η Μαρτίου”. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών και των κυπριακών φιλαρμονικών, το οποίο “σαλπίζει” το μήνυμα της σύμπνοιας και της συνεργασίας.
Το βίντεο θα δημοσιευτεί στο κανάλι της «Ελληνικής Φιλαρμονικής Εταιρείας στο YouTube, την Πέμπτη 25η Μαρτίου και ώρα 10.00.
Σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα είχαμε την τιμή να συμμετέχει και η φιλαρμονική μας, Φιλαρμονική Σιάτιστας

ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 95.7 FM

«Εφημερίς»: Η εφημερίδα της επανάστασης που τύπωναν στη Βιέννη – Το όραμα των δύο σπουδαίων αδελφών Μαρκίδων Πούλιου από τη Σιάτιστα



Επανάσταση από τη Βιέννη. «Με κάθε πιθανότητα ημπορούμεν να ομολογήσωμεν, ότι το σκότος όπου εκάλυπτε την ποτέ περίφημον Ελλάδα, θέλει εκλείψει μετ’ ολίγον και θέλει εκλάμψει έπειτα το φως της δόξας των προγόνων αυτής». Είναι η τελευταία πατριωτική δημοσίευση στα τέλη του 1797, της παλαιότερης Ελληνικής εφημερίδας, «Εφημερίς», η οποία τυπώνονταν στη Βιέννη και πέρασε στην ιστορία, μετά την σύλληψη του Ρήγα και των συντρόφων του στην Τεργέστη.

Η πνευματική και πολιτική αφύπνιση των υπόδουλων Ελλήνων μπήκε «στο πιεστήριο». Αυτό ήταν το όραμα των δύο σπουδαίων αδελφών Μαρκίδων Πούλιου από τη Σιάτιστα, οι οποίοι συμπορεύτηκαν και στήριξαν την εθνική προσδοκία του Πρωτομάρτυρα της Εθνεγερσίας Ρήγα και άλλων Ελλήνων λογίων, πατριωτών και σπουδαστών.