Περιστερίου Κλήμης: »Αγαπήστε για να μοιάσετε με το Θεό» (ΦΩΤΟ)

1869

Νέα Σεπόλια | Δήμητρα Παναγοπούλου


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Μαϊου 2019 στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Νεών Σεπολίων.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Μεστούση, τους συνεφημέριους του και πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο και στην αγάπη του προς το Θεό και τη μητέρα Αυτού, την Παναγία.

“Όποιος αγαπάει και έχει την δυνατότητα να αγαπάει και συγχωρεί τον αδερφό του, μοιάζει με το Θεό. Αγαπήστε για να μοιάσετε με το Θεό. Όποιος αγαπάει είναι συγγενής του Θεού. Και όσο πιο πολύ αγαπάμε το Θεό τόσο πιο κοντινοί Του γινόμαστε” ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος.

Τους ύμνους απέδωσε η πολυμελής χορωδία του ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

Να αναφερθεί ότι το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός και λιτανεία της εικόνος του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος και αμέσως μετά παράκληση και Ιερά Αγρυπνία.