Σήκωσαν στα χέρια μαθητή για να φτάσει στον Ιερό Βράχο

1419

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και την Α’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης φέρνει στο φως της δημοσιότητας το μείζον θέμα του αποκλεισμού της πρόσβασης στην Ακρόπολη Αθηνών σε άτομα με κινητικά προβλήματα, λόγω της μη λειτουργίας του αναβατορίου.

Η επιστολή αναρτήθηκε στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook και αναφέρεται αναλυτικά ότι στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής της ΣΤ τάξης του δημοτικού σχολείου στην Αθήνα, ο Ερμής, μαθητής με κινητικά προβλήματα, ο οποίος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και πηγαίνει στο σχολείο με συνοδεία ειδικού βοηθητικού προσωπικού, δεν είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει τους συμμαθητές του κατά την επίσκεψη στην Ακρόπολη, στις 30 Μαρτίου, καθώς ήταν εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους το αναβατόριο.

Τονίζεται δε, στην επιστολή ότι το ειδικό ασανσέρ είχε εγκαινιαστεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, φτάνοντας να εξυπηρετεί μέχρι και 20 άτομα ημερησίως. Δυστυχώς από τον Σεπτέμβριο του 2018 δεν λειτουργεί, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Προκειμένου να μπορέσει ο Ερμής να επισκεφθεί και αυτό το μνημείο, ο πατέρας του και άλλοι γονείς και συνοδοί, σήκωσαν τον Ερμή στα χέρια τους και τον πήραν μαζί.