Στην Αποκριά της Κοζάνης δεν είσαι θεατής αλλά…Πρωταγωνιστής! (Βίντεο+Φωτογραφίες)

1516

Στην Αποκριά της Κοζάνης δεν είσαι θεατής αλλά…Πρωταγωνιστής! (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κορυφαίο έθιμο της Κοζανίτικης Αποκριάς, αποτελώντας αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας.

Από το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και κάθε μέρα ανάβουν διαδοχικά οι παραδοσιακοί φανοί σε δρόμους και γειτονιές της πόλης, με τη δυναμική συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών κάθε ηλικίας, όπου το τραγούδι και ο χορός έχουν την τιμητική τους, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής της Μικρής Αποκριάς 10 Μαρτίου, η κεντρική πλατεία Νίκης «βούλιαξε» από κόσμο καθώς έλαβε χώρα η μεγάλη συνάντηση όλων των Φανών της Κοζάνης, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη, ο οποίος ευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους καλή συνέχεια στην πορεία των εκδηλώσεων, στις οποίες ο κόσμος δεν τις βλέπει απλώς…αλλά τις ζει πραγματικά!

Επισημαίνεται ότι για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο, μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης https://cityofkozani.gov.gr/ αλλά και τις σελίδες του σε facebook, instagram και twitter.