Στη Λάρισα το στρατηγείο της επιχείρησης της ΕΕ κατά των Χούτι

2208

Θετικά δεκτή έγινε σύμφωνα τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια η πρόταση της Ελλάδας να λειτουργήσει το στρατηγείο Λάρισας ως στρατηγείο της επιχείρησης «Ασπίδες» κατά των Χούτι, με την Αθήνα να αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης.

Η σχετική συζήτηση έγινε στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, σήμερα Τετάρτη. Σε ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το στρατηγείο της Λάρισας, ως στρατηγείο για την επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο συμβούλιο, ο κ. Δένδιας είχε προαναγγείλει ότι θα προτείνει να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης και θα προσφερθεί το στρατηγείο στη Λάρισα ως στρατηγείο για αυτήν την επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η συζήτηση για την πρόταση της Ελλάδας να δημιουργηθεί στρατηγείο της επιχείρησης κατά των Χούτι στην Ελλάδα διεξήχθη σε θετικό κλίμα. Μεταξύ άλλων χωρών, θετικές ήταν η Γαλλία και η Ιταλία.

ΠΗΓΗ:lifo.gr