Τα Νέα μας !!!

11629
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη «ΑΓΡΟΒΟΪΟ» σας
προσκαλεί να συμμετέχετε στην ενημερωτική ημερίδα:
«Προοπτικές για μία βιώσιμη και ανθεκτική γεωργία μέσω της ΚΑΠ
2023-2027. Οικολογικά σχήματα και νέες τεχνολογίες».
ΝΕΑΠΟΛΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΩΡΑ 18:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ
Η παρούσα εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του
αγροδιατροφικού τομέα.
Λίγα λόγια για το ΑΓΡΟΒΟΪΟ:
Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και το διακριτικό
τίτλο «ΑΓΡΟΒΟΪΟ», είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μεταξύ
του Δήμου Βοΐου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το ΑΓΡΟΒΟΪΟ
σχεδιάζει και αναλαμβάνει δράση για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας
μεταξύ των μελών του με σκοπό να καταστήσει τη περιοχή του Βοΐου και της
Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα, πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης στη γεωργία,
τη κτηνοτροφία καθώς και σε όλη την αλυσίδα του αγροδιατροφικού τομέα.
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης και η αφίσα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,
Ο Πρόεδρος Ζευκλής Χρήστος
Έχοντας πλέον μπει στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, θα ήθελα να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο της τοπικής αυτοδιοίκησης του Χρήστου Ζευκλή με το συνδυασμό «Δύναμη επανεκκίνησης». Η απασχόληση μου με τον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλη τοπική επιχείρηση, αλλά και η πολυετής ενασχόληση και ενεργός συμμετοχή μου στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας ως πρόεδρος του ΔΣ του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου «Μαρκίδες Πούλιου» και του συλλόγου Αεραθλητική λέσχη Δήμου Βοΐου «Αιθέρας», μου έδωσαν την ευκαιρία να αποκομίσω πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, τις οποίες είμαι πρόθυμος να αξιοποιήσω στα πλαίσια της αυτοδιοίκησης της Σιάτιστας, ώστε να προχωρήσουμε συντονισμένα και δυναμικά στην αναβάθμιση του τόπου μας.
Το διακύβευμα μεγάλο, οι απαιτήσεις-πρώτα από όλα από τον ίδιο μου τον εαυτό-πολλές και το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους κατοίκους της Σιάτιστας έκδηλο. Στις επικείμενες εκλογές αιτούμαι την ψήφο σας και, χωρίς να υποκύψω στις γνωστές υπερβολές και τις βαρύγδουπες υποσχέσεις που, δυστυχώς, χαρακτηρίζουν την προεκλογική περίοδο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στην περίπτωση που με τιμήσετε με την ψήφο σας, θα είμαι συνοδοιπόρος σας σε ολόκληρη τη θητεία, πρόθυμος και αποφασισμένος να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι, για την ουσιαστική εξέλιξη της πόλης μας. Μία εξέλιξη που θα ξεκινά από την επίλυση καθημερινών προβλημάτων και θα ολοκληρώνεται με την προβολή του τόπου μας με τον τρόπο που του αξίζει.
Με εκτίμηση
Αναστάσιος (Τάσος) Σιάσιος
Υποψήφιος Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων» στην προσπάθεια του να ενημερώσει για την αναγκαιότητα να είναι σε κάθε σπίτι και ένας τουλάχιστον εθελοντής αιμοδότης ώστε να επιτευχθεί η Επάρκεια αίματος στην χώρα μας, να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες, διοργανώνει την  Λαμπαδηδρομία για την Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στην Σιάτιστα.
Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την είσοδο της Σιάτιστας (περιοχή Αγίου Νικάνορα) με συγκέντρωση Αθλητών, ιππέων, μοτοσικλετιστών, πολιτών και παιδιών θα διασχίσει όλη την πόλη έως την δεύτερη είσοδο της Σιάτιστας (περιοχή Αγίου Αθανασίου) και θα καταλήξει στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Γ. Παπαγεωργίου, όπου θα γίνει η Αφή της Φλόγας της Αγάπης.
Μετά την Αφή της Φλόγας θα παρουσιαστούν χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Μαρκίδες Πούλιου, του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας και του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων.
Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη του Δήμου Βοΐου και της ΔΗΚΕΒΟ.
 Και με την ευγενή χορηγία της βιοτεχνίας γουναρικών Π. Ζυμάρας και Ζήση Ψιάνου, του s/m Μασούτης και της Εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. 
Μπλούζες με το λογότυπο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας θα διανεμηθούν στα άτομα που θα πάρουν μέρος στη Λαμπαδηδρομία, στην είσοδο της Σιάτιστας (περιοχή Αγίου Νικάνορα) στις 17:00. 

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοΐου
Η Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου Μιχάλης Καραμπατζιάς σας προσκαλούν στην κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 8 μ . μ.
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης
Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές
Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Χωριά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.
Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.
Συγκεντρώνουμε άμεσα είδη πρώτης ανάγκης. Καλούμε τους πολίτες του Βοιου να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:
 Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους (σε καλή κατάσταση και καθαρά)
 Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.
 Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
 Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
 Φακούς
Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται στα εκλογικά άκέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Σιάτιστα, Νεάπολη από την Δευτερα 11 Σεπτέμβρη μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου
Το Γραφειο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοιου.
Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr