Το Άργος Ορεστικό γιόρτασε τον συμπολιούχο του Άγιο Νεκτάριο (Φώτο)

1490

Στον καταστόλιστο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό, εόρτασε και πανηγύρισε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη Πενταπόλεως Άγιο Νεκτάριο τον θαυματουργό.

Σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Οι πιστοί προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα του καθώς και τεμάχια του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, που φυλάσσεται στον Ναό. Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και εκατοντάδες πιστοί χριστιανοί.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας και του Αγίου Νεκταρίου αλλά και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.