‘Ειδήσεις … ‘Ειδήσεις !!!

652

Radiosiatista.gr

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 83.673 έλεγχοι,

Στη Δυτική Μακεδονία,

– 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων,

– 2 παραβάσεις, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από επιβάτες λεωφορείου.: Υψηλός αριθμός κρουσμάτων και πάλι σε γυμνάσια – λύκεια της Π.Ε. Κοζάνης – 92 νέα κρούσματα δηλώθηκαν (μέχρι στιγμής – ώρα 12:15 μ.μ.) με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά μαθητές στο Δήμο Κοζάνης, αρκετά λιγότερα στην Εορδαία (περίπου 11) – Τα κρούσματα που δηλώθηκαν είναι για το τριήμερο (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) – 3 ακόμη κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, υψηλός αριθμός κρουσμάτων και πάλι  σε γυμνάσια – λύκεια της Π.Ε. Κοζάνης. 92 νέα κρούσματα δηλώθηκαν (μέχρι στιγμής – ώρα 12:15 μ.μ.)  σήμερα Δευτέρα 22/11 με την συντριπτική πλειοψηφία να αφορά μαθητές στο Δήμο Κοζάνης, αρκετά λιγότερα στην Εορδαία (περίπου 11). Τα κρούσματα που δηλώθηκαν είναι για το τριήμερο (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα). 3 ακόμη κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

Μετά την συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση επιβάλλει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία καταγράφουμε λεπτομερώς και με σαφήνεια και ειδικά εκείνα που αφορούν τα καταστήματά μας.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 1. Εισέρχονται ΜΟΝΟ Νοσήσαντες και εμβολιασμένοι
 2. ΑΝΗΛΙΚΟΙ από 4 έως 17 ετών επιτρέπεται η είσοδος μόνο με self test (ισχύς 24 ωρών)
 3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στον εσωτερικό χώρο να εισέρχονται ενήλικες πελάτες με self test ή Rapid test ή μοριακό (PCR)
 4. Ταυτοποίηση στον Εσωτερικό χώρο των καταστημάτων μας των εμβολιασμένων και των Νοσήσαντων
 5. Ιδιαίτερη προσοχή με τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ο συνάδελφος να επιδεικνύει τα εξής:

α) Το Πιστοποιητικό των εμβολιασμένων παύει να ισχύει για 7 μήνες στις ηλικίες άνω των 60 ετών με αποτέλεσμα να μην γίνει αποδεκτός σε καταστήματα ΕΣΤΙΑΣΗΣ. Προς προστασία του επιχειρηματία θα πρέπει να ελέγχεται η ημερομηνία του εμβολιασμού ισχύς 6 μηνών, ως επίσης και η ηλικία του.

β) Δίδεται ένας (1) μήνας παράταση για να εμβολιαστούν με την Τρίτη δόση άνω των 60 ετών

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ δεν ισχύει ουδείς περιορισμός.

 • Δηλαδή πληρότητα 100%- Μουσική Ελεύθερη – ΟΧΙ ΜΑΣΚΑ οι πελάτες – σερβίρονται οι πελάτες μας και καθήμενοι και όρθιοι – ουδείς περιορισμός εξυπηρέτησης πελατών στο ΜΠΑΡ
 • Σύνολο εξυπηρετούμενων πελατών εκείνος που αναφέρεται στην Άδεια λειτουργίας της επιχείρησης

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ – ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

 • Όλοι οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών με self test, εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι ΜΟΝΟ με Rapid test ή μοριακό (PCR). ΠΡΟΣΟΧΗ όχι με self test οι ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ
 • Χρήση μάσκας οι εν αναμονή πελάτες
 • Όχι όρθιοι πελάτες
 • Κατά την είσοδο πελάτη στον εσωτερικό χώρο για χρήση τουαλέτας υποχρεωτική χρήση μάσκας
 • Επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ για την μη χρήση μάσκας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

 • Οι εργαζόμενοι στην Εστίαση, γίνονται δεκτοί στην εργασία τους από τον εργοδότη ΜΟΝΟ όταν υποβάλλονται σε 2 αρνητικά Rapid test με ισχύ 48 ωρών και με μοριακό test (PCR) 72 ωρών
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποχρεούται ο επιχειρηματίας στην ΕΣΤΙΑΣΗ να ελέγχει αν καταχωρούνται τα τεστ στην ανάλογη πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας

Ήδη πληροφορούμε όλους τους Συνάδελφους, ότι επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα μετά την εξακρίβωση ΜΗ καταχώρησης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ των στοιχείων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας για τα test του Covid-19.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

(Ειδικά στον Εσωτερικό χώρο)

 1. Σωστή χρήση μάσκας (κάλυψη μύτης και στόματος) από τους εργαζόμενους χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση
 2. Αριθμός εξυπηρετούμενων πελατών (Εκείνος που αναφέρεται στην Άδεια της επιχείρησης)
 3. Ταυτοποίησης των εισερχομένων πελατών

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Κοζάνη: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της – Επίταξη ανεμβολίαστης πνευμονολόγου
20:01μμ, Κυριακή 21/11/2021 | Κοζάνη

Συνεχίζεται η μεγάλη πίεση στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης όπου στην κλινική covid νοσηλεύονται 53 ασθενείς, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές σε όμορα νοσοκομεία. Μεγάλη είναι η κινητικότητα προσερχόμενων ασθενών και στα ΤΕΠ, καθώς και ασθενοφόρων που καταφθάνουν από το πρωί. Την ίδια ώρα “επιτάχθηκε” πνευμονολόγος για το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας η οποία είναι ανεμβολίαστη. Έως και 25% φτάνει η αύξηση των διακομιδών τις τελευταίες ημέρες στο Μαμάτσειο, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται χειρότερη από πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμά Σαραφείδη. Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση, σε ότι αφορά στην διαχείριση των περιστατικών covid που φτάνουν συνεχώς στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής να κάνουν λόγο για κλιμάκωση, ζητώντας ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο άνοιγμα επιπρόσθετων κλινών covid αλλά και των περιστατικών μη covid.

Στο 100% παραμένει η πληρότητα στις ΜΕΘ των δυο νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης. Μέχρι σήμερα πάντως στο Μαμάτσειο δεν προσήλθαν ιδιώτες γιατροί, αλλά ούτε με φύλλα επίταξης.

Ωστόσο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οικειοθελώς δύο πνευμονολόγοι και ένας παθολόγος, ενώ το φύλλο επίταξης παρέλαβε μια πνευμονολόγος η οποία όμως δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εμβολιαστεί.

Η έκκληση για βοήθεια παραμένει ζητούμενο με την διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, Ευθαλία Ράντου, και τον γιατρό, Δημήτρη Ντέμο, να περιγράφει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται για μια ακόμη φορά η περιοχή όπως αποτυπώνεται και στις νοσηλείες με τον φόβο ότι θα υπάρξει κλιμάκωση τις επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κοζάνης, Κωνσταντίνος Στόκος, αναφέρει πως οι κλίνες παραμένουν γεμάτες, με διακομιδές ασθενών και από την Κεντρική Μακεδονία. Η ίδια εικόνα και στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας στην ΜΕΘ.