Χρήστος Ζευκλής για ΑΠΕ: Το κράτος δεν μας βλέπει – «Αυτός ο κύριος Καραμανλής που τον έβγαλαν και πρώτο εκεί στις Σέρρες, ας πάρει την ευθύνη για αυτό που γίνεται»

2295


Κανένα ενδιαφέρον για το Αρχοντικό της Σιάτιστας – Το κατασχετήριο από εργαζόμενους της ΔΗΚΕΒΟ που άρθηκε

Η μελέτη του Κ.Υ. Σιάτιστας στα ράφια της Περιφέρειας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου της Παρασκευής έγινε λόγος για την έλλειψη ισολογισμών από την κα Χρυσούλα Μαρκούση. «Τα ανταποδοτικά των αιολικών πάρκων έπρεπε να δίνονται για έργα αναπτυξιακά και όχι για χορούς» συμπλήρωσε με τον κ. Μαγιάγκα να εξηγεί ότι τα ανταποδοτικά δίνονται για έργα πράσινης ανάπτυξης και προσεχώς θα έρθουν οι ισολογισμοί των ετών 2020 και 2021.

Για τις ΑΠΕ

Ο δήμαρχος  Βοΐου  Χρήστος Ζευκλής αναφέρθηκε στις ΑΠΕ και ενημέρωσε το σώμα ότι ο δήμος χορήγησε την ηχητική εγκατάσταση στην εκδήλωση της Κοζάνης. Έκανε  λόγο για την Γαλατινή και την Εράτυρα λέγοντας ότι δήμος έχει ξοδέψει πάνω από 20.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. «Το κράτος δεν μας βλέπει, θα είμαστε  εκεί να το υπενθυμίσουμε και στην επόμενη κυβέρνηση» τόνισε.

Για τα διόδια

Μετά από ερώτηση για τα διόδια, αλλά και τα δυστυχήματα και ατυχήματα που συμβαίνουν τόνισε: «Αυτός ο κύριος Καραμανλής που τον έβγαλαν και πρώτο εκεί στις Σέρρες, ας πάρει την ευθύνη για αυτό που γίνεται. Είναι ένας δρόμος που είπε το υπουργείο ότι θα τον  διορθώσει, που θα κάνει 2,5 εκ έργο και δεν έγινε και αποδείχτηκε ότι με τα τεχνητά γεφυράκια ως παγίδα θανάτου».

Για το ΒΙΟΠΑ και το Αρχοντικό της Σιάτιστας

«Για το ΒΙΟΠΑ εμφανίστηκε και δεύτερος επενδυτής και  μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε υπογραφή από τον πρώτο επενδυτή. Υπάρχει πλήγμα για τον τουρισμό μας. Στο Αρχοντικό της Σιάτιστας  που είναι κλειστό θα γίνει ανάθεση φακέλου  στους μηχανικούς να το μονιμοποιήσουν. Πιθανόν να χρειαστεί  στατική μελέτη, θα γίνει κατάθεση φακέλου στο πρόγραμμα Ηλέκτρα για να ανακαινιστεί. Χρειάζονται επενδύσεις 1 εκ ή στο ελάχιστο 300.000 ευρώ για να μπει κάποιος μέσα. Είναι πρωτοφανές ότι κανείς δεν έχει ζητήσει πληροφορίες για να το λειτουργήσει».

Για τις παιδικές χαρές

Δέκα πιστοποιημένες παιδικές χαρές έχει ο δήμος με κόστος 50.000 ευρώ η καθεμία. Εξοπλίστηκαν με πιστοποιημένα παιχνίδια σε άλλες 45 στα χωριά. Όσο κάνει η μία, κοστίζουν και οι 45.

Για το Κ.Υ. Σιάτιστας

«Η μελέτη για το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας είναι στην Περιφέρεια .Έχει ανατεθεί σε κάποιον κύριο στην Περιφέρεια που κάθε μέρα την κάνει και ακόμα τη κάνει. Πιέζουμε και μας λένε ότι θα την τελειώσουν».

Κατασχετήριο σε ακατάσχετα από εργαζόμενους της  ΔΗΚΕΒΟ

Έγινε μια κατάσχεση που άρθηκε. Μετά τις περικοπές δώρων στη ΔΗΚΕΒΟ, έγιναν αυτές απαιτητές, ένα ποσό 115.000 ευρώ. Ο δήμος έδωσε 200.00 ευρώ για τους εργαζόμενους του δήμου για τα δώρα, αλλά  στη ΔΗΚΕΒΟ οι εργαζόμενοι ήταν στο ΕΣΠΑ. «Τώρα που απαιτούνται δεν υπάρχει τρόπος να χρηματοδοτηθεί αυτή η κατάσταση. Βρέθηκαν 40.000 ευρώ για να δοθεί μια πρώτη δόση στους ανθρώπους. Οι υπάλληλοι προσφύγαν και πήγε να κάνει κατασχετήριο σε ακατάσχετα χρήματα και μετά άρθηκε η κατάσχεση» εξήγησε ο δήμαρχος. Υπάρχει και μια ακόμα οφειλή, ένα ακόμα κατασχετήριο 200.000 ευρώ για το λόγο ότι δεν είχαν δώσει κανένα κλιμάκιο στους εργαζόμενους τόσα χρόνια.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα ΑΛΛΆΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ
Εκμετάλλευθείτε την επιδότηση έως 60%
Οικονομία στο ρεύμα
Ζεστό Νερό συνέχεια …
Αιτήσεις στο κατάστημά ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ
Μην χάσετε την Ευκαιρία
2565022343
ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ
https://www.mkmdomisi.gr/eksoikonomw/
Πλατεία Γεράνειας