ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΘΑΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑ-ΚΑΡΑΒΙΑ

953
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΠεριφερειακή Ενότητα Κοζάνης
Δήμος Βοΐου
Σιάτιστα, 31 Οκτωβρίου2023

Δήμος Βοΐου: «ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ», το αφιέρωμα του Δήμου Βοΐου στην Σιατιστινή ζωγράφο των Βαλκανικών Πολέμων Θάλεια Φλωρά – Καραβία.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, ανήμερα της 11ηςΕπετείου της Μάχης της Σιάτιστας, το απόγευμα στις 7, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας «ΑΡΗΣ & ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα στην Σιατιστινή ζωγράφο των Βαλκανικών Πολέμων Θάλεια Φλωρά – Καραβία με τίτλο «ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ».

Θα προβληθούν ψηφιακά λευκώματα με πολεμικά σκίτσα και πίνακες της ζωγράφου ενώ παράλληλα θα αναγιγνώσκονται αποσπάσματα των ανταποκρίσεων της, που έστελνε στην αλεξανδρινή εφημερίδα «ΕΦΗΜΕΡΙΣ». Θα την ακολουθήσουμε στην διαδρομή της στα μετόπισθεν του μετώπου του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, ζώντας τις πρώτες μέρες της ελεύθερης Θεσσαλονίκης, απελευθερώνοντας μαζί με τον Ελληνικό Στρατό στα Γιάννενα, ζώντας μαζί με τους φαντάρους που βρίσκονται είτε στα στρατόπεδα είτε στα νοσοκομεία και βιώνοντας τον πόνο της προσφυγιάς και την δυστυχία της αιχμαλωσίας. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται μαζί το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας που θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο από ακούσματα εκείνης της εποχής.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται στην γενέθλια πόλη της Θάλειας Φλωρά Καραβία, μιας γυναίκας που εκτός του ότι υπήρξε μια κορυφαία ζωγράφος, του προηγούμενου αιώνα, με περισσότερα από 2.500 ζωγραφικά έργα ήταν ταυτόχρονα και μια ιδιαίτερα χαρισματική και δυναμική προσωπικότητα.