Η ΑΕΛ στην Πτολεμαιδα …

489

Εξαπάτησε 38χρονη στην Κοζάνη παριστάνοντας τον τραπεζικό – 800 ευρώ σε προπληρωμένη κάρτα – 36χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απάτης

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, υπόθεση απάτης, που τελέστηκε σε βάρος 38χρονης ημεδαπής.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατήγγειλε ότι μέσα Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, προσποιούμενο υπάλληλο Τράπεζας και αφού της παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, έπεισε αυτήν τεχνηέντως αρχικά να του δώσει τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας της και εν συνεχεία ο ίδιος μετέφερε το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ σε προπληρωμένη κάρτα του.
Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι κάτοχος της προπληρωμένης κάρτας και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Συνελήφθη 19χρονος για διακίνηση κάνναβης – Εντοπίστηκαν κάνναβη, ζυγαριά και μετρητά – Συνελήφθη και 21χρονος (Φωτογραφία)

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, συνελήφθησαν την 12-07-2025 τις βραδινές ώρες στην πόλη της Κοζάνης, -2- ημεδαποί, ηλικίας 19 και 21 ετών, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 21χρονος είχε προμηθευτεί, έναντι χρηματικού ποσού, -3,4-γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης από τον 19χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην πόλη της Κοζάνης.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε χώρο στάθμευσης στην οικία του 19χρονου, στην Κοζάνη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -43,2- γραμμαρίων,-1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των -195- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών: Τα εντυπωσιακά εκθέματα, τα μαμούθ και τα κάθε είδους παλαιοντολογικά ευρήματα στην περιοχή, μιάμιση ώρα οδήγηση από τη Θεσσαλονίκη (Από το athensvoice.gr)

athensvoice.gr – Στέφανος Τσιτσόπουλος

Μιάμιση ώρα οδήγηση από τη Θεσσαλονίκη, τόσο χρειάστηκε για να διακτινιστώ 4 εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην Εποχή του Πλειστόκαινου. Κυνήγι Ελεφάντων στα Γρεβενά, λέει η πινακίδα που με υποδέχεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς, με ευρήματα και ιστορίες από τους αιώνες που στα Γρεβενά και την Κοζάνη έκοβαν βόλτες τίγρεις με χαυλιόδοντες, ρινόκεροι, αρχαϊκοί ελέφαντες, αλέφηδες, τεράστια βοοειδή, αρτιοδάχτυλα φυτοφάγα, τάπειροι και αγριόχοιροι. Ροκενρόλ, το κλίμα βλέπετε, την ίδια στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατούσε δριμύ ψύχος, 4 εκατομμύρια χρόνια πριν στα Γρεβενά και την Κοζάνη ήταν θερμό. Θερμότατο. Ζούγκλα τροπικάνικη. 19 είδη θηλαστικών (εκ των οποίων έξι από αυτά ανιχνεύτηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα εδώ, στη Δυτική Μακεδονία) ήρθαν στο φως ύστερα από εντατικές ανασκαφές. Φιλοξενούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μηλιάς, και να ’μαστε με την καλή μου να στέκουμε με το στόμα ανοιχτό ενώπιον του «Γίγαντα Μπόρσον», φωτογραφίζοντας τα απομεινάρια του με δέος.

Ο γεωλόγος και ξεναγός μας Φώτης Μπόκας

Ο γεωλόγος και ξεναγός μας Φώτης Μπόκας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών

Έτσι ονομάζεται ο πρόγονος των σημερινών ελεφάντων, που ήταν προικισμένος με τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5,02 μέτρων. Φωτογραφίζω και την πιστοποίηση του Ρεκόρ Γκίνες, αφού σε κανένα άλλο αλά Τζουράσικ Παρκ αντίστοιχο μουσείο του πλανήτη δεν παίζει τέτοιο μήκος χαυλιόδοντα. Μοναδικός. Κανονικά η Μηλιά και τα παλαιοντολογικά ευρήματά της θα έπρεπε να είναι αξιοθέατο παγκόσμιας κλάσης, έξω από το μουσείο να έχει ουρές, το gift shop να ξεπουλά τισέρτ, άλμπουμ, μινιατούρες του «Γίγαντα Μπόρσον», αφού η περιοχή είναι ενταγμένη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της Unesco. Αλλά δεν. Ερημιά. Μόνοι, κατάμονοι περιφέρομαστε στο μουσείο, ακούγοντας συγκλονισμένοι τον Φώτη Μπόκα, γεωλόγο και ξεναγό, να διηγείται ιστορίες για τον «Μπόρσονα» που έπινε 200 λίτρα νερό την ημέρα και κατανάλωνε 300 κιλά βλάστηση από τα ελέη που του παρείχε η περιοχή.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών

Ο μαγικός κόσμος του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης, διαμορφώθηκε από τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών και τις οροσειρές της Πίνδου και του Βούρινου. Δε θα τον γνώριζα αν η Άννα Μπατσή, γεωλόγος και υπεύθυνη του Γεωλογικού Πάρκου Unesco Γρεβενών Κοζάνης, δεν επέμενε για μια ξενάγηση στον απωλεσθέντα κόσμο της Παγγαίας, που χωρίστηκε πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργήσει την Αφρική, την Ευρώπη και τον αρχαίο ωκεανό της Τηθύος. Ανάμεσα σε αυτές τις γαίες υπήρχαν δάση, πεδιάδες και ατελείωτες φιλόξενες εκτάσεις για τα προβοσκιδωτά ζώα. Το Mammut Borsoni πάω στοίχημα ότι ζούσε ευτυχισμένο μέχρι το κλίμα να αλλάξει ξανά, να έρθουν και εδώ οι παγετώνες και όπου φύγει φύγει ο Μπόρσονας. Πιο κάτω, μάλλον κατά την Κρήτη.

athensvoice.gr – Στέφανος Τσιτσόπουλος

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών
Η γεωλόγος Άννα Μπατσή
Η γεωλόγος Άννα Μπατσή
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών

Οι ανασκαφές στην περιοχή που η παλαιοπανίδα της έκρυβε ασύλληπτες εκπλήξεις έφεραν στο φως 250 ακόμα απολιθωμένα λείψανα ενός άγνωστου είδους βοοειδούς σε μέγεθος άγριου γκνου. Με ύψος 2,70 μ. και βάρος 270 κιλών, προς τιμή των Γρεβενών το αρχαϊκό ζώο πήρε το όνομα Grenobos, και εγώ να αναρωτιέμαι ξανά: Για ποιο λόγο όλα αυτά τα φαντασμαγορικά οστά στις βιτρίνες, αυτές οι μοναδικές ανακαλύψεις, δε φέρνουν στη Μηλιά επισκέπτες από όλα τα πέρατα του κόσμου; Ούτε η Άννα Μπατσή, ούτε οι δυο οδηγοί μας στο ταξίδι, ο Χρήστος Αγουράτσιος και ο Μανώλης Χατζηνικολάου, μπορούν να μου απαντήσουν. Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη σε μιάμιση ώρα, μιάμιση ώρα, μιάμιση ώρα. Το λέω και το ξαναλέω για να δείτε πόσο εύκολο είναι να πάτε στη Μηλιά, αντί να παρακολουθείτε ντοκιμαντέρ για την Εποχή του Πλειστόκαινου στο National Geographic. Στη Μηλιά είναι καλύτερα, βιωματικά, εξευρευνητικά, ανεπανάληπτα, κάντε το roadtrip.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών, 6977428121

athensvoice.gr – Στέφανος Τσιτσόπουλος

Η αποστολή της ΑΕΛ έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής 13/7 στην Πτολεμαΐδα και εγκαταστάθηκε στο αθλητικό κέντρο «Παντελίδης» (Φωτογραφίες)

Η αποστολή της ΑΕΛ έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πτολεμαΐδα και εγκαταστάθηκε στο αθλητικό κέντρο «Παντελίδης», όπου ξεκινά το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας!

Από το απόγευμα οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη έπιασαν δουλειά, με την πρώτη προπόνηση να σηματοδοτεί την αρχή ενός δυνατού δεκαπενθημέρου γεμάτου δουλειά, πάθος και φυσικά… φιλικά παιχνίδια!

Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας ο Άγιος Παντελεήμων και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης Γέφυρα Ζωής παρευρίσκονται από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου 2025 στο Fiesta Voio για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών

Δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση για τη σημασία της αιμοδοσίας, το δείγμα μυελού των οστών, την απομυθοποίηση τυχόν φοβιών και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων κυρίως ατόμων..

Οι δράσεις θα συνεχίσουν μέχρι την λήξη του Fiesta Voio στις 13 Ιουλίου.

Σύγχρονα, αξιόπιστα βαν, διαθέσιμα όποτε τα χρειάζεσαι !

✅

 Ιδανικά για μεταφορές, διανομές, μετακομίσεις και επαγγελματικές ανάγκες

✅

 Ευέλικτα ωράρια & εύκολη κράτηση

✅

 Χωρίς οδηγό, μόνο εσύ στο τιμόνι !

Μην χάνεις χρόνο — κάνε κράτηση τώρα και κέρδισε ελευθερία στην μεταφορά!

????

 6974584100 | 

????

www.belka.gr

Ktima pal

ΚΑΝΤΙΝΑ

2ο χιλιόμετρο Μπάρα – Ξηρολίμνη

@κορυφαίοι θαυμαστές

#ΣΙΑΤΙΣΤΑ

#radiosiatista

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΡώτησε να μάθεις …
Ο θεόδωρος Πεσνικάς έχει γεννηθεί το 1964 και είναι Αρχισυντάκτης του Ράδιο Σιάτιστα. Εκτός από την ενημέρωση και το ρεπορτάζ διαχειρίζεται τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό.