Τα Νέα του Βοΐου …. Video

1457

Radiosiatista.gr

Ξεμπλοκάρει η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας – Την εκτέλεση του έργου αναμένεται να αναλάβει η εταιρεία που είχε αναδειχτεί δεύτερη στο σχετικό διαγωνισμό, αφού η πρώτη εργοληπτική εταιρεία κρίθηκε έκπτωτη

Ξεμπλοκάρει η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας. Όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή (9/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, ο επικεφαλής της παράταξης «Βόιο Υπεύθυνα Μαζί», Λάζαρος Γκερεχτές, η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας κέρδισε, προχθές, το Δικαστήριο και την εκτέλεση του έργου αναμένεται ν’ αναλάβει η εταιρεία που είχε αναδειχτεί δεύτερη στο σχετικό διαγωνισμό.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας είχε κηρύξει έκπτωτη την ανάδοχο Εργοληπτική Επιχείρηση του συγκεκριμένου έργου, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο ανάδοχος απείχε από την εκτέλεση εργασιών στον τόπο του έργου  ενώ και στην ειδική πρόσκληση που του  στάλθηκε, για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, από τις 05-08-2020 έως τις 03-09-2020,  δεν εκτέλεσε καμία απολύτως εργασία από αυτές που περιγράφονταν λεπτομερώς στην ειδική πρόσκληση.

Το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 2.360 μ. στο Ο.Τ. 233 της επέκτασης του εγκεκριμένου σχεδίου Σιάτιστας. Το υπό ανέγερση Κ.Υ. είναι τύπου Β και μελετήθηκε σύμφωνα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συνολικά το κτήριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα δηλαδή Υπόγειο-Ισόγειο και 1ος Όροφος. Οι επιφάνειες του κτιρίου είναι 1.186,28 τ.μ. Κύριοι Χώροι, 835,31τ.μ. Υπόγειοι Χώροι εγκαταστάσεων και αποθηκευτικοί χώροι και 88,17 τ.μ. ημι-υπαίθριοι χώροι.Στο φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και  συνδέσεις με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, Δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης).

kozan.gr

Καταγγελία Δ. Κοσμίδη στο Δ.Σ. Βοΐου: “Tα παλαιά κουφώματα που αντικαταστάθηκαν στο ΓΕΛ Νεάπολης δεν θα έπρεπε να διανέμονται παράνομα σε ημέτερους – Είναι απώλεια χρημάτων για το Δήμο – Να γίνει διεξαγωγή έρευνας και να πάει το θέμα στον Εισαγγελέα ” – “Ο κ. Κοσμιδης έχει αναλάβει το ρόλο του ντετέκτιβ. Έρχεται να κάνει σόου. Έχετε συνήθεια να ασχολείστε με τα μπάζα κι όχι με σοβαρά θέματα”, του απάντησε ο Δήμαρχος Χ. Ζευκλής

Σε καταγγελία για παράνομη διάθεση σε ημετέρους, όπως χαρακτηριστικά είπε, των παλαιών κουφωμάτων του ΓΕΛ Νεάπολης προχώρησε, μιλώντας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βοΐου, το απόγευμα της Τρίτης 9/2, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κοσμίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Tα παλαιά κουφώματα που αντικαταστάθηκαν στο ΓΕΛ Νεάπολης δεν θα έπρεπε να διανέμονται παράνομα σε ημέτερους. Είναι απώλεια χρημάτων για το Δήμο. Να γίνει διεξαγωγή έρευνας και να πάει το θέμα στον Εισαγγελέα”. Απαντώντας ο Δήμαρχος Χ. Ζευκλής, του είπε: “Ο κ. Κοσμίδης έχει αναλάβει το ρόλο του ντετέκτιβ. Έρχεται να κάνει σόου. Έχετε συνήθεια να ασχολείστε με τα μπάζα κι όχι με σοβαρά θέματα”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα τον ενημερώσει για το τι ακριβώς συνέβη.

Radiosiatista.gr

X. Zευκλής: “Θα μακροημερεύσει η Σχολή Πυροσβεστικής στο Βόιο (Τσοτύλι) – Σε πρόσφατη επίσκεψή του, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος μας έφερε και το δεύτερο αίτημα που δεσμεύει τις κτηριακές εγκαταστάσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής ανέφερε ότι: “Θα μακροημερεύσει η Σχολή Πυροσβεστικής στο Βόιο (Τσοτύλι). Σε πρόσφατη επίσκεψή του, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος μας έφερε και το δεύτερο αίτημα που δεσμεύει τις κτηριακές εγκαταστάσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Radiosiatista.gr