Έναρξη συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Βοΐου

703

Radiosiatista.gr

Έναρξη συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Βοΐου

Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr

Το καινοτόμο, σύστημα χωριστής συλλογής τηγανελαίων για τα νοικοκυριά ξεκινά από σήμερα και στον Δήμο Βοΐου σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Για το λόγο αυτό την Τετάρτη 05.10.2022 και ώρα 11:00-14:00, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου Βοΐου, στην πλατεία Συντριβανίου Νεάπολης (πλησίον του δρόμου της λαϊκής αγοράς), όπου δόθηκαν οδηγίες για τη λειτουργία του νέου συστήματος.

Στην εκδήλωση μοιράστηκαν περίπου 200 ειδικά δοχεία συλλογής τηγανελαίων. Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Ε’ και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού και το Γυμνάσιο Νεάπολης.

Τα τηγανέλαια αποτελούν ένα εξαιρετικά ρυπογόνο οικιακό απόβλητο και ευθύνονται για πληθώρα προβλημάτων στο έδαφος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, τα συστήματα αποχετεύσεων και τους βιολογικούς καθαρισμούς. Η περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους επιτάσσει την ξεχωριστή συλλογή τους και την παράδοσή τους σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις για την προώθησή τους προς αξιοποίηση. Η συλλογή των τηγανελαίων θα γίνεται από τους πολίτες σε ειδικά πράσινα δοχεία που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα οποία στη συνέχεια θα συγκεντρώνονται στο ειδικό πράσινο ΑΤΜ. 

Επίσης, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης συλλογής τηγανελαίων και να ενημερωθούν για τα ειδικά αυτοκόλλητα barcode με τον μοναδικό κωδικό χρήστη Για περισσότερες πληροφορίες: https://cookingoils.diadyma.gr/.

Οι κάτοικοι του Δήμου Βοΐου μπορούν να προμηθευτούν το μπουκάλι, τον κωδικό barcode καθώς και οδηγίες ανακύκλωσης τηγανέλαιων από το γραφείο του Δήμου στη Νεάπολη (2468350200) ή τη ΔΙΑΔΥΜΑ (2461045531).

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV3K21Wl26M73uSCsSeu4xg