Σοκ στη Νεάπολη- Ρατσιστικά συνθήματα αγνώστων στο σχολικό συγκρότημα της Νεάπολης- Συνθήματα και σε αυτοκίνητο πολίτη Αλβανικής καταγωγής

1886

http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2018/12/anakoinosi-neapoli.png

Σοκ στη Νεάπολη- Ρατσιστικά συνθήματα αγνώστων στο σχολικό συγκρότημα της Νεάπολης- Συνθήματα και σε αυτοκίνητο πολίτη Αλβανικής καταγωγής

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνίας της Νεάπολης η εικόνα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί, μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου- Λυκείου της περιοχής, καθώς στους εξωτερικούς τοίχους υπήρχαν ρατσιστικά συνθήματα κατά πολιτών Αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, τα συνθήματα είχαν αναφορά και στη Βόρεια Ήπειρο, ενώ έντονο προβληματισμό προκάλεσε το σύνθημα «Έξω οι Αλβανοί από την Ελλάδα», το οποίο ήταν γραμμένο στους τοίχους του σχολείου.

Να σημειωθεί πως στο σχολικό συγκρότημα της Νεάπολης φοιτούν περισσότερα από 40 παιδιά Αλβανικής καταγωγής σε σύνολο 200, χωρίς να έχει σημειωθεί ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς οι οικογένειες από την Αλβανία ζουν χρόνια στην περιοχή και έχουν ενσωματωθεί πλήρως από την τοπική κοινωνία.

Το περιστατικό καταδικάστηκε άμεσα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ και η εκπαιδευτική κοινότητα στάθηκε στο πλευρό των μαθητών, κάποιοι από τους οποίους ξέσπασαν σε κλάματα αντικρίζοντας τα απαράδεκτα συνθήματα.

Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες δεν έμειναν μόνο στα συνθήματα στους τοίχους του σχολείου, αλλά προχώρησαν και σε ανάλογη ενέργεια σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας πολίτη Αλβανικής καταγωγής.