Απογευματινά χειρουργεία: Πόσα νοσοκομεία δήλωσαν συμμετοχή και πόσα αρνήθηκαν

1309

Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στο ΕΣΥ, κάτι που αναλύθηκε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους με τους Διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Πόσα νοσοκομεία δεν θα συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr μόνο 7-8 μικρά νοσοκομεία δήλωσαν αδυναμία να συμμετάσχουν στον νέο θεσμό, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας θα συμμετάσχουν κανονικά στα απογευματινά χειρουργεία μόλις αυτά οργανωθούν.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν απογευματινά χειρουργεία σε  7 νοσοκομεία τα οποία είναι τα εξής:

  • Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη
  • Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκη
  • ΑΧΕΠΑ
  • Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
  • Νοσοκομείο Καβάλας
  • Γεννηματάς Αθήνα
  • Σωτηρία Αθήνα

Σε πολλά νοσοκομεία οι πρώτες επεμβάσεις που θα γίνουν επί πληρωμή το απόγευμα θα είναι μικρές ώστε να ελεγχθεί το σύστημα. Άλλωστε δεν έχουν ακόμη οργανωθεί όλα τα νοσοκομεία για να πραγματοποιήσουν μεγάλες νοσηλείες για τους ιδιωτικούς ασθενείς.

Να υπενθυμιστεί ότι το κόστος για τους ασθενείς θα ξεκινά από 300 ευρώ για μία μικρή επέμβαση και θα φθάνει έως και τα 2000 ευρώ στις πιο βαριές επεμβάσεις, χωρίς επιπλέον άλλες χρεώσεις.

Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές των γιατρών θα ξεκινούν από 55 ευρώ για τους ειδικευόμενους και θα φθάνουν έως και τα 1000 ευρώ.

Να υπενθυμιστεί ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης για να εντάξει τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία μέσα στο ΕΣΥ είναι για να μειωθούν οι λίστες αναμονής στα πρωινά δωρεάν χειρουργεία. Όσοι ασθενείς δεν θέλουν να περιμένουν ακόμη και έναν χρόνο για να δούνε νυστέρι θα μπορούν να πληρώσουν για να παρακάμψουν τη σειρά.

www.ethnos.gr