Αγρότες ικετεύουν την Παναγία – Λιτανεία της Ιερής Εικόνας στον Αλμυρό για βροχή

133

Σε μια συγκινητική τελετή, η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Κάτω Ξενιάς έφτασε στον Αλμυρό το πρωί της Δευτέρας, 15 Απριλίου. Η λιτανεία πραγματοποιήθηκε με αίτημα των αγροτών, ως έκκληση για την αντιμετώπιση της ανομβρίας που πλήττει την περιοχή.

Πλήθος κόσμου, ιερείς, αγρότες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής υποδέχτηκαν με κατάνυξη την Ιερά Εικόνα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Υφαντίδης, ηγήθηκε της τελετής, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτρης Εσερίδης.

Ακολούθησε δέηση και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία, ενώ η Λιτανεία διήνυσε τις κεντρικές οδούς του Αλμυρού, καταλήγοντας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στη συνέχεια, η Ιερά Εικόνα με αυτοκινητοπομπή επισκέφτηκε τους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου Κροκίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως και Αγίου Αθανασίου Πλατάνου, όπου τελέστηκαν δεήσεις.

Τέλος, η Παναγία Κάτω Ξενιάς επέστρεψε στην Ιερά Μονή της, αφήνοντας πίσω της ένα κλίμα ελπίδας και πίστης στους κατοίκους της περιοχής, που ευελπιστούν σε άμεση λύση στο πρόβλημα της ξηρασίας.