ΕΔΩ ΒΟΙΟ ….

2757

Καλονέρι: Δυναμική συμμετοχή στην αιμοδοσία

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΠΡΟΣΉΛΘΑΝ 22 ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΑΝ 18

ΤΟ Δ.Σ.ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ,

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΙΜΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας προς ΕΚΑΒ Κοζάνης

Το ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας ο Άγιος Παντελεήμων θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτές – διασώστες του ΕΚΑΒ Κοζάνης κ. Γκαραλιό Γεώργιο και κ.Τότσκα Αντώνιο για την άψογη υλοποίηση του Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών , το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας, για μέλη του Συλλόγου.Το επιστημονικό υπόβαθρο των προαναφερθέντων εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ, ο άψογος επαγγελματισμός τους και η μεταδοτικότητά τους κράτησαν το ενδιαφέρον των μελών του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας  μέχρι την τελευταία στιγμή και μοιράστηκαν μαζί τους χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις σε θέματα πρώτων βοηθειών.Τα μέλη του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας επιμορφώθηκαν στα εξής πεδία :Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)- Χρήση Αυτόματο Εξωτερικού ΑπινιδωτήΑντιμετώπιση Πνιγμονής από ξένο σώμα (Λαβή Heimlich)Πρώτες βοήθειες/ΛιποθυμίαΕπιληπτική Κρίση-Αντιμετώπιση(Σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη)Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το ΕΚΑΒ Κοζάνης για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.Το σεμινάριο θα επιθυμούσαμε να επαναληφθεί και του χρόνου, μιας και είναι και επιθυμία των μελών που το παρακολούθησαν αλλά και μελών που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν.Με εκτίμησηΤο ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας

χρόνου, μιας και είναι και επιθυμία των μελών που το παρακολούθησαν αλλά και μελών που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν.Με εκτίμησηΤο ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας 

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Σιάτιστα Γεράνεια

Υπογειοποίηση καλωδίων Υψηλής Τάσης για την λειτουργία Υπερσύγχρονων Εγκαταστάσεων Κουζίνας – ψυγείων στο χώρο των ΚΑΠΗ – ΚΗΦΗ Σιάτιστας

Επαγγελματική κουζίνα στο κτίριο του ΚΑΠΗ Σιάτιστας
έργο που ξεπερνά τις 400.000 ευρώ

Η δημοτική αρχή συνεχίζοντας την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, κατέθεσε πρόταση στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που αφορά τον άξονα προτεραιότητας: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης», για τη χρηματοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας επαγγελματικής κουζίνας στο κτίριο του ΚΑΠΗ Σιάτιστας.

Η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου είναι από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη ο δήμος Βοΐου θα δημιουργήσει σύγχρονο παρασκευαστήριο γευμάτων με πλήρη εξοπλισμό και δυνατότητα παρασκευής 300 γευμάτων την ημέρα, ενώ έχει ήδη αγοραστεί ειδικό οχήμα βαν για τη διανομή των γευμάτων σε όλο το δήμο.

Με τη δράση αυτή ο δήμος θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους συνανθρώπους μας και συνδημότες μας που έχουν ανάγκη από τη στήριξή όλων μας.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ρεπορτάζ
Θοδωρής Πεσνικάς

Έργα …. Έργα ….

siatista

#######################

Πανελλήνια διάκριση για τον Ηλία -Ευάγγελο Θεοχάρους, μαθητή του ΓΕΛ Νεάπολης

Ο Ηλίας-Ευάγγελος Θεοχάρους, μαθητής της β Λυκείου του ΓΕΛ Νεάπολης Κοζάνης κατέλαβε την 4η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό αστρονομίας και αστροφυσικής.

Τα διαδικτυακά μαθήματα αστρονομίας και αστροφυσικής που άρχισαν στη 1 Σεπτεμβρίου 2023 από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων»  ήταν πρόκληση για τον Ηλία-Ευάγγελο Θεοχάρους.

Από τον «Αρίσταρχο» , στις 09 Δεκεμβρίου 2023 που ήταν η πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέρασε στον «Ίππαρχο», στις 21 Ιανουαρίου 2024 και συμμετείχε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού γνωρίζοντας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Στην τρίτη και τελική φάση «Πτολεμαϊος» στις 2 και 3 Μαρτίου 2024 , στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , μετά από πολύωρη εξέταση δύο ημερών , προκρίθηκε στην προολυμπιακή ομάδα αστρονομίας και αστροφυσικής.

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Τέλεση της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου σε εξωκλήσια της ενορίας

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Την Τρίτη 16 Απριλίου η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Σιατίστης και ώρα 6:00 μ.μ.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού Σιατίστης και ώρα 6:00 μ.μ.

Η αξία της ανακύκλωσης στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8-4-2024 από περιβαλλοντολόγους της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας για την αξία και τους τρόπους της ανακύκλωσης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κυρίες Μαρκοπούλου Κατερίνα και Καραπάτσιου Ευγενία για την αναλυτική ενημέρωση και είμαστε σίγουροι ότι οι νέοι άνθρωποι θα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας των φυσικών πόρων.

ΕΡΓΑ .. ΕΡΓΑ ….

Ξεκίνησε η ανάπλαση στο κέντρο της πόλης

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση και την αποκατάσταση τμήματος του κεντρικού δρόμου της πόλης της Σιάτιστας και των πεζοδρομίων αυτού, από την περιοχή του Δημαρχείου έως την περιοχή «Φούρκα» – Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου.

Κύριος στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η αναβάθμιση της αισθητικής και η αποκατάσταση της λειτουργικότητας της περιοχής.

Η χρηματοδότηση προέρχεται: α) από έσοδα του Ιδρύματος Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου με ποσοστό 48,31% και β) από το Ε.Α.Π- Π.Δ.Μ. 2012-2016 με ποσοστό 51,69%.

 Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ & Αλεξάνδρας Κουκουλίδου είναι στην πόλη Σιάτιστα.

· Άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης του Κεντρικού δρόμου Σιάτιστας, ( Πλατεία Θεοχάρη Τουρούντζια έως περιοχή Τσιστοπουλειου Διοικητηριου Σιατιστας – Δημαρχείο Βοιου) από την ανάδοχο Κοινοπραξία Κωνσταντίνος Τράντος και Οδυσσέας Τράντος ΟΕ – Παπαποστολου Ευάγγελος, με έδρα τα Τρίκαλα. Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 938.446,47 € και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΟΥ, με το ποσό των 453.355,78€ και το υπόλοιπο ποσό από το Δήμο Βοιου. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε προθεσμία δώδεκα μηνών σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, μεταξύ του Προέδρου του Ιδρύματος, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, του Δημάρχου Βοίου, κ. Χρήστου Ζευκλή και της αναδόχου εταιρείας.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, οδός, δρόμος και Camoglihttps://fb.watch/rtZZtiyJqU/

Σιάτιστα Ξεκίνησε η Διαπλάτυνση των Πεζοδρομίων

Έργα …. Έργα ….

@κορυφαίοι θαυμαστές

#siatista

#pesnikas

Ράδιο Σιάτιστα Radio

SiatistaΡάδιο Σιάτιστα radio

Γράψτε ένα σχόλιο…

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και οδός