TOΠIKA NEA …

1446

Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τη διετία 2024 -2026

Πρόεδρος: Τσιώνη Μ. Πολυξένη

Αντιπρόεδρος: Παπαϊωάννου Χρήστος

Γραμματέας: Ψιάνου – Ζυμάρα Καλίνω

Ταμίας: Νεράντζη Γ. Σουλτάνα

Υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων: Τσιώνης Μιχ. Νεκτάριος

Υπεύθυνος Υλικού και Περιουσίας: Σιάσιος Δ. Αναστάσιος

Μέλος: Σιάσιου Γ. Βασιλική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ
Έκπληξη
Το Σκέπαστρο στο Γήπεδο ποδοσφαίρου ΤΖΩΝ ΑΛΩΝΙΑ …… ΠΕΤΑΞΕ ???

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας “Ο Άγιος Παντελεήμων” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, στη μνήμη του μικρού Νικόλα – Μάριου, την Κυριακή 31 Μαρτίου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας “Ο Άγιος Παντελεήμων” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, στη μνήμη του μικρού Νικόλα – Μάριου που πάλεψε γενναία αλλά δεν τα κατάφερε, και πέρυσι ανήμερα του Ευαγγελισμού έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων. Ο μικρός Νικόλας – Μάριος  νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες και έδινε τον δικό του αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή είχε κινητοποίηση τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Σιάτιστας και πολλούς εθελοντές αιμοδότες για αίμα και αιμοπετάλια. Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας, από τις 9:00 π.μ. εώς τη 13:30 μ.μ.. Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών. Οι Ενεργοί Αιμοδότες, να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους, γιατί θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν για να εκδοθεί η ταυτότητα εθελοντή Αιμοδότη. Το Ταχυφαγείον Του Ζιαφετ θα προσφέρει στους εθελοντές αιμοδότες πρωινό Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι: Να αισθάνεστε καλά Να είστε ξεκούραστοι Να έχετε κοιμηθεί καλά την προηγούμενη ημέρα. Να υπενθυμίσουμε ότι – τρώμε κανονικό πρωινό. – Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα – Δεν έχουμε πάρει ασπιρίνες-παυσίπονα την τελευταία εβδομάδα – Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε. Μαζί μπορούμε Δίνουμε Αίμα Δίνουμε ζωή!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις εργασίες ανακαίνισης σε κτήριο που ανεγέρθηκε το 1910 και βρίσκεται στην «καρδιά» της Σιάτιστας, στην πλατεία Χώρας, στο κτήριο που μέχρι τη δεκαετία του 80′ στεγαζόταν το Α.Τ. Σιάτιστας, εντοπίστηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 27/3, μια χειροβομβίδα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η πυροσβεστική, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και πυροτεχνουργοί του στρατού, οι οποίοι, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, παρέλαβαν την χερoβομβίδα,  ώστε στη συνέχεια να την εξετάσουν και να την εξουδετερώσουν με ελεγχόμενη έκρηξη σε κάποιο ασφαλές σημείο.

Φωτογραφίες ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ – ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΕΣΝΙΚΑΣ 95,7 FM

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που σκαρφαλώνουν και κείμενο που λέει "Gosts Οưς @ 32° Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης <<Αθ. Λευκαδίτη>> E.O.O.A. ΣΥΛΛΟΓΟΣ npo Αγωνιστικές Κατηγορίες 1984 ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ WW Μαρτίου Γυμναστήρις Vertical Zone Κοζάνη 30-31 202 Πρόγραμμα"»/></figure><figure class=
ΓΡΑΒΑΔΙΚΑ

Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Ελεούσας από το Μοναστήρι Μικροκάστρου στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (Βίντεο)

Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Ελεούσας από το Μοναστήρι Μικροκάστρου στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Οι φωτογραφίες & το βίντεο είναι από το Ράδιο Σιάτιστα 95,7 FM – radiosiatista.gr

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας τίμησε την Επανάσταση του 1821

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με διπλή εκδήλωση.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων κας Τρομπούκη Βάγιας, Παπά Τατιάνας και Σερμπέζη Εύας στη φιλολογική επιμέλεια και της κας Τσαβκοπούλου Ξένιας, του κου Παλάγγα Κωνσταντίνου, του κου Γράβα Αθανασίου και του κου Πογρεβνόη Αλέξη, παρουσίασαν μια πρωτότυπη σχολική γιορτή παρουσιάζοντας πρόσωπα και στιγμές του Αγώνα για την ελευθερία συνδυασμένα με μουσική.

Παρών ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κος Γκουτζιαμάνης Μιχάλης που βράβευσε τις μαθήτριες της Ευρωπαϊκής Χορωδίας και τις εκπαιδευτικούς Παπάζογλου Νικολέτα και Τσιούρα Έμυ για την κατάκτηση της 1ης θέσης σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών.

Την ίδια ώρα το Ορχηστρικό Σύνολο Κιθάρας του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του κου Ρίστα Πέτρου και της κας Κυριακίδη Γιώτας, συνέπραξαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τσοτυλίου, παρουσιάζοντας μια όμορφη γιορτή στο Τσοτύλι.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας συγχαίρει θερμά τους καθηγητές και μαθητές που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και εύχεται ειρήνη και ελευθερία σε όλο τον κόσμο.