Επιστολή του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για την ενίσχυση των παραγωγών γουνοφόρων ζώων.

180

Κύριε Υπουργέ
Όπως καλά γνωρίζετε, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης υφίσταται εδώ και χρόνια τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης. Ιδιαίτερα, μάλιστα, ο Δήμος Βοΐου επιβαρύνεται από τις πρόσθετες συνέπειες της ύφεσης στον τομέα της γούνας, την παραδοσιακή και κυρίαρχη πηγή εισοδημάτων για τους κατοίκους της περιοχής.
Εξάλλου, η πανδημία έπληξε σημαντικά το εμπόριο και τον τουρισμό, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» πρακτικά για δύο χρόνια οι συναλλαγές στα προϊόντα της γούνας και ιδίως στον τομέα της παραγωγής γουνοφόρων ζώων.
Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό, η ελληνική κυβέρνηση, ανάμεσα στις άλλες εκτεταμένες στηρίξεις που παρείχε, είχε εγκρίνει και εξαγγείλει ήδη από το 2020 την ενίσχυση των παραγωγών γουνοφόρων ζώων με το ποσό των 3.000.000 ευρώ, χωρίς όμως να έχει διατεθεί αυτό στους δικαιούχους μέχρι σήμερα.
Να σημειωθεί ότι ακόμα και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κοζάνη, ο κύριος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του κλάδου.
Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλώ να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος.
Με τιμή,
Στάθης Κωνσταντινίδης

https://youtube.com/shorts/Rp9lagahNzc?feature=share

https://youtube.com/shorts/Rp9lagahNzc?feature=share